Evenimentul Zilei > Politica > Lovitura de grație pentru Dragnea vine direct din SUA. Gesturi disperate pentru redobândirea încrederii
Lovitura de grație pentru Dragnea vine direct din SUA. Gesturi disperate pentru redobândirea încrederii

Lovitura de grație pentru Dragnea vine direct din SUA. Gesturi disperate pentru redobândirea încrederii

Lovitură de la nivel înalt pentru Liviu Dragnea. Fostul consilier prezidențial pentru securitate națională, Iulian Fota a declarat că șeful PSD, Liviu Dragnea, nu mai are viză pentru Statele Unite.

Ba mai mult, Iulian Fota a spus că anunțul privind mutarea ambasadei reprezintă o dovadă a disperării lui șefului PSD de a câștiga susținerea Statelor Unite pentru campania electorală care urmează.

„Gândiți-vă că domnul Dragnea este într-o situație disperată. El nu are viză de Statele Unite. Sunt voci foarte importante, grele care spun și poate că aici și noi ne-am putea lămuri în zilele următoare, că domnului Liviu Dragnea i s-a ridicat viza de Statele Unite. Asta mi se pare un lucru foarte interesant.

Mai ales că avem o antiteză între acea fotografie faimoasă în care domnul Dragnea dădea mâna cu domnul Trump și apoi această chestiune cu ridicarea vizei de către Statele Unite. Asta îți arată o schimbare la 180 de grade și că gest disperat, dar disperarea a dus la costuri pentru România de câștigare a unei relații cu SUA pentru a contrabalansa izolarea asta internațională în care PSD se află pe linia cu UE și Bruxellesul, inclusiv cu Partidul Socialist.

În perspectiva celor două campanii care vin a făcut gestul acesta. Uitați-vă care este miza. S-a încercat o schemă de-asta românească, ca la Teleorman. A crezut că așa cum rezolvi lucrurile la Teleorman le rezolvi și în politica internațională. O să ne coste pe toți,” a declarat Iulian Fota la Digi24.