Dragnea, învestit ministru de Interne

Dragnea, învestit ministru de Interne

După ce şeful statului a semnat numirea în funcţia de Ministru de Interne a lui Liviu Dragnea, acesta din urmă a depus în această după-amiază şi jurământul. Însă, social-democratul nu a părut foarte sigur pe acţiunile lui. După ce a citit jurământul, Liviu Dragnea a uitat să îl semneze. El a fost trimis înapoi de preşedintele Băsescu să ducă la bun sfârşit procesul de învestitură.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, cu ocazia depunerii jurământului, încrederea că experienţa lui Liviu Dragnea în administraţia locală îl va ajuta să înţeleagă importanţa procesului de descentralizare.

"M-aş bucura mult ca într-un timp scurt, ceea ce declaraţi frecvent dumneavoastră, ceea ce declaram eu, că trebuie să descentralizăm activităţile pentru a mări nivelul de autonomie al comunităţilor locale, să devină realitate şi, din acest punct de vedere, vă asigur de tot sprijinul meu", i-a transmis şeful statului noului ministru de Interne.

Băsescu i-a mustrat pe Geoană şi Boc

Totodată, şeful statului le-a transmis preşedinţilor celor două partide de la guvernare că protocolul semnat de cele două formaţiuni nu îi este "opozabil".

"Nu am fost implicat în acest protocol, nu am nici favoruri, nici obligaţii. Voi acţiona constituţional. Fac apel la ambele partide ca problemel interne să nu fie transferate către Guvern pentru că nu voi mai da curs unor astfel de acţiuni. Este pentru prima şi ultima oară", i-a mustrat Băsescu pe Emil Boc şi Mircea Geoană.

El s-a referit la faptul că preşedintele este cel care propunerea demiterea unui ministru şi nu partidele din care aceştia fac parte, amintind de precedentul creat prin retragerea sprijinului politic lui Gabriel Oprea, care fusese numit cu trei săptămâni înainte ministru al Administraţiei şi Internelor.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au participat, alături de şeful statului, Traian Băsescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, premierul Emil Boc, mai mulţi membri ai Cabinetului, printre care Dan Nica, Vasile Blaga, Ecaterina Andronescu, Elena Udrea, Monica Ridzi, Cristian Diaconescu, Mihai Stănişoară, Gabriel Sandu, preşeedintele Curţii Constituţionale, Ioan Vida, precum şi consilieri prezidenţiali.

Comitetul Executiv al PSD a votat ieri, în unanimitate, numirea vicepreşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, în postul de ministru de Interne. Dragnea a fost singurul nume anunţat de liderul PSD, Mircea Geoană, pentru acest post.

Proaspătul ministru al Internelor a vorbit, la finalul Comitetului Executiv Naţional, despre obiectivele sale principale:

  • siguranţa copiilor în şcoli
  • siguranţa cetăţenilor pe stradă
  • descentralizarea adevărată şi reală
  • o reformă profundă a administraţiei ca o ancoră principală pentru reforma statului 

Tot ieri, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, în cadrul întâlnirii liderilor PNL, că desemnarea lui Liviu Dragnea pentru funcţia de ministru de Internelor arată că social-democraţii sunt în lipsă de oameni.

Vom reveni cu amănunte.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 17:42

Ne puteți urmări și pe Google News