Povestea lui „Dracula”, românul salvat de pe frontul din Ucraina de francezi

Povestea lui „Dracula”, românul salvat de pe frontul din Ucraina de francezi „Dracula” este românul rănit în Bahmut, salvat de o echipă de francezi. Sursa foto: https://twitter.com/PeurAvion

La scurt timp după începerea războiului din Ucraina a fost înființată Legiunea Voluntarilor Internaționali. Fondatorii ei o descriu ca un grup de camarazi aventuroși și curajoși care au decis să lupte împotriva rușilor. Cei aproximativ 20.000 de membri sunt trimiși adesea în zonele cele mai fierbinți. Așa începe povestea românului supranumit „Dracula”.

„Dracula”, un român membru în Legiunea Voluntarilor Internaționali, a fost salvat de pe frontul din Ucraina de o echipă de francezi. El a fost rănit în timp ce se afla în Bahmut și nu s-a mai putut deplasa singur. Din cauza condițiilor meteo și a terenului, salvatorii lui au avut o misiune aproape imposibilă.

„Dracula” a așteptat salvatorii la -8 grade Celsius

În zona de conflict Bahmut au avut loc lupte grele între soldații ucraineni și cei ruși. Membrii Legiunii Voluntarilor Internaționali, printre care și „Dracula”, au participat și ei la o aceste lupte. Din păcate, în timpul confruntărilor, românul a fost rănit grav și nu se putea deplasa singur.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a fost găsit de o echipă de salvare de francezi, însă evacuarea sa era dificilă. Xavier Tytelman, fost pilot militar și membru al echipei de salvare, a povestit întreaga operațiune. Pe rețelele de socializare el a scris că terenul nu le permite accesul cu mașina, iar singura modalitate de a-l salva pe român este o echipă cu targă.

„Zona este accesibilă doar pe jos și nu se poate deplasa singur. Terenul foarte denivelat interzice accesul unui 4×4. Doar o echipă de salvare, cu targă, l-ar putea evacua. Dracula trebuie să aștepte salvarea la -8°C, în timp ce starea sa se înrăutățește”, a scris Xavier pe rețeaua X.

Donațiile i-au salvat viața românului rănit în Bahmut

Fostul pilot militar francez a povestit pe rețeaua de socializare întreaga operațiune de salvare. El spune că au avut loc mai multe încercări de evacuare însă terenul dificil le-a îngreunat munca. Traseul pe jos a fost unul lent, ceea ce le-a permis soldaților ruși să își pregătească baraje de artilerie.

Xavier spune că echipa de salvare a făcut tot ceea ce a fost necesar pentru a-l salva pe „Dracula”, dar și pentru a preveni bombardarea civililor aflați în zonele de conflict. Fostul pilot francez spune că efortul lor este pentru a ajuta Ucraina să rămână în picioare. Dacă rușii obțin victoria, vor urma alte țări dictatoriale și imperialiste.

Evacuarea românului rănit a fost dificilă. Un medic a găsit la vânzare un vehicul, un ATV, care ar fi putut să ajungă în zona de conflict, însă salvatorii nu își permiteau să îl achiziționeze. Comunitatea lui Xavier de pe X s-a mobilizat și au donat pentru ca „Dracula” să fie salvat.

ATV-ul care i-a salvat viața unui român aflat pe frontul din Ucraina

ATV-ul cumpărat din donații, care i-a salvat viața lui „Dracula”. Sursa foto: https://twitter.com/PeurAvion

La finalul operațiunii, „Dracula” le-a mulțumit salvatorilor săi

Echipa de salvatori din Franța au strâns banii necesari pentru a cumpăra ATV-ul și au reușit să îi salveze viața românului rănit pe frontul din Ucraina. Misiunea a fost un succes iar „Dracula” a fost transportat într-o zonă sigură, pentru a primi îngrijiri medicale.

Când totul s-a încheiat, românul a ținut să le mulțumească salvatorilor lui. Xavier a postat pe contul său de X o fotografie cu „Dracula”. Acesta ține în mână o foaie pe care a scris, în limba franceză, un mesaj de mulțumire.

„Mulțumesc Xavier și comunității tale”, este mesajul lui „Dracula” pentru cei care i-au salvat viața.