Evenimentul Zilei > EVZ Special > A apărut dovada că șefii Poliției l-au protejat. Eugen Stan este suspect în 12 cazuri de agresiune sexuală
A apărut dovada că șefii Poliției l-au protejat. Eugen Stan este suspect în 12 cazuri de agresiune sexuală

A apărut dovada că șefii Poliției l-au protejat. Eugen Stan este suspect în 12 cazuri de agresiune sexuală

Continuă să iasă la iveală noi detalii cutremurătoare despre agresiunile sexuale în care Eugen Stan, cel care a agresat doi copii în urmă cu o săptămână în scara unui bloc din Sectorul 6, este suspect. Până în acest moment, fostul polițist este suspect în nu mai puțin de 12 cazuri de agresiune sexuală produse începând cu anul 2009. Și mai șocant este că el a fost identificat într-un astfel de caz încă din luna decembrie 2016, după ce a încercat să violeze o femeie de 32 de ani, dar cercetările au trenat până în aceste zile, când pedofilul a atacat din nou

Ieri a fost confirmat un nou incident în care suspect este fostul polițist Eugen Stan. Este vorba despre o agresiune sexuală produsă asupra a trei minore în data de 18 octombrie 2015, în Sectorul 4 din Capitală. Agresiunea a fost reclamată la Secția 16 de Poliție și a fost probată cu imagini de pe o cameră de supraveghere. Pedofilul le-a pândit pe cele trei fete minore până au intrat în lift, după care a fugit după ele. Agresorul apare în imagini chiar în uniformă de polițist. Pe una dintre fete a mângâiat-o pe cap, în timp ce pe alta a ciupit-o de posterior. Autorul nu a fost identificat în acel moment.

Pedofilul a fost reținut și arestat la începutul săptămâni, după ce timp de nouă ani șefii au ignorat problemele psihice pe care le avea FOTO: AGERPRES

Cum au ignorat șefii Poliției o cerere de suspendare

În data de 10 decembrie 2016, o femeie de 32 de ani a depus o plângere la Secția 18 de Poliție în care acuza o agresiune sexuală. Femeia spune în plângere că în dimineața acelei zile, în jurul orei 00.45, a fost prinsă de „organele genitale” de către un bărbat, în timp ce încerca să intre în lift. Antena3 a anunțat că Eugen Stan a fost din nou înregistrat de camere și a fost identificat la scurt timp de către polițiști. În nota de eveniment din 10 decembrie 2016, șeful Secției 18 a dat următoarea rezoluție: „Rog cercetare, suspendare până la finalizarea dosarului penal, măsuri legale”. Conform Regulamentelor Poliției, această Notă Eveniment a fost automat transmisă la mai multe Departamente Superioare ale Poliției Române, inclusiv la IGPR, acolo unde șef era Bogdan Despescu, cel pe care premierul Mihai Tudose a refuzat să îl demită, deși ministrul de Interne i-a cerut asta.

Polițiștii au recomandat clasarea dosarului

Documentul prezentat ieri de Antena3 este și mai șocant, coroborându-l cu un comunicat de presă dat miercuri de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5. În comunicatul de miercuri, procurorii susțin că „agenții de la Secția 18 au propus clasarea dosarului, însă în referatul de clasare trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de polițist pe care o avea Eugen Stan, cel vizat de plângerea femeii”. Practic, deși știau că Eugen Stan este coleg cu ei și că propriul lor șef a dat o notă internă în care se cere suspendarea acestuia, polițiștii de la Secția 18 au recomandat clasarea dosarului.

Suspect în mai multe cazuri desfășurate după același scenariu: masturbare în fața copiilor

Aprilie 2009: copil de 9 ani, obligat să asiste la o perversiune

Prima agresiune sexuală în care Eugen Stan este suspect s-a produs în urmă cu 9 ani. În data de 21 aprilie 2009, o fetiță în vârstă de 11 ani din cartierul bucureștean Ferentari a fost atacată în timp ce se întorcea de la școală. Copilul a fost obligat să asiste la scena în care pedofilul s-a masturbat în scara blocului. Cazul este anchetat din 2009 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, fără rezultate până în urmă cu câteva zile, când Eugen Stan a devenit suspectul principal.

Noiembrie 2009: fetiță de 14 ani, victimă a pedofilului

Al doilea incident a avut loc în noiembrie 2009, tot în cartierul Ferentari. Ioana T., o minoră în vârstă de 14 ani, a fost urmărită până în scara blocului de un bărbat necunoscut. Acesta a aplicat același scenariu ca și la prima agresiune, masturbânduse în fața copilului. Acest dosar, în care există probe ADN, a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, dar agresorul nu a fost identificat.

Aprilie 2010: o fetiță scapă după ce îi spune că mama ei este acasă

La un an de la primul atac, o altă fetiță în vârstă de 10 ani a fost agresată de un bărbat chiar înainte de a intra în casă. Individul a pipăit-o pe picioare și a sărutat-o pe gură, după care a fugit pentru că micuța i-a spus că mama ei este acasă. Dosarul a fost instrumentat tot de procurorii de la Sectorul 5, ca de obicei, fără niciun rezultat. Trebuie specificat că zona primelor trei atacuri nu este deloc întâmplătoare, Emanuel Rene Vornicu, șeful pentru care Eugen Stan era șofer, deținând două apartamente în Sectorul 5 al Capitalei.

Octombrie 2012: fetiță de 7 ani, abuzată în Sectorul 6

În data de 22 octombrie 2012 a avut loc o nouă agresiune sexuală asupra unei fetițe de 7 ani, în Sectorul 6 din Capitală. Acesta a urcat cu ea în lift, unde a pipăit-o în zonele intime. După ce au coborât din lift, bărbatul a aplicat același scenariu ca și la atacurile din 2009: s-a masturbat în fața copilului. Din nou, anchetatorii nu au reușit să identifice autorul, până la începutul acestei săptămâni, când Eugen Stan a recunoscut că el a fost agresorul.

Iunie 2015: patru copii abuzați în Sectorul 4

La trei ani de la atacul din Drumul Taberei, patru copii din cartierul Titan au fost victimele unei agresiuni sexuale. În data de 10 iunie 2015, un bărbat a urmărit patru copii, un băiat și trei fete, cu vârste de 7, 8, 9 și 10 ani. Odată intrat în lift cu copiii, bărbatul s-a dezbrăcat și s-a masturbat. Același scenariu ca la atacurile din Sectoarele 5 și 6. Din nou, autorul a rămas neidentificat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.