Două resturi din frigider garantate să vă ajute grădina de primăvară să se dezvolte

Două resturi din frigider garantate să vă ajute grădina de primăvară să se dezvolte Sursa foto: dreamstime.com

Două resturi din frigider garantate să vă ajute grădina de primăvară să se dezvolte. Grădinarii doresc să își înfrumusețeze spațiile exterioare odată cu apropierea primăverii.

Folosirea resturilor de mâncare poate îmbogăți solul și reduce deșeurile. Compostul bogat în nutrienți obținut din cojile de fructe și legume favorizează creșterea plantelor.

Folosiți resturile de cereale sau paste făinoase fierte pentru a reține umiditatea solului și pentru a suprima buruienile. Potrivit expertului în grădinărit de la Prestige Flowers, Millie Durbak, următoarele resturi sunt cele mai bune.

Zațul de cafea și cojile de ouă sunt cele mai bune stimulente de primăvară în grădină pentru narcise și lalele. Trebuie să încerci și tu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Magia zațului de cafea

„Zațul de cafea și cojile de ouă nu sunt deșeuri”, a spus ea. „Sunt resurse neprețuite pentru a crea o grădină înfloritoare fără a cheltui un ban în plus”.

Zațul de cafea este bogat în azot, ceea ce îl face ideal pentru fertilizarea narciselor și lalelelor, a spus Millie. Ea a adăugat: „Zațul de cafea oferă azot cu eliberare lentă, de care frunzele verzi au nevoie. Zațul de cafea îmbunătățește structura solului, aerisirea și retenția apei”.

Millie sfătuiește să împrăștiați uniform zațul de cafea folosit în jurul bazelor plantelor.

Rsturi din frigider. Cojile de ouă întăresc tulpinile

Mulți oameni aruncă cojile de ouă, dar acestea pot întări tulpinile florilor de primăvară. „Cojile de ouă sunt o sursă fantastică de calciu, care favorizează dezvoltarea peretelui celular și rezistența generală a plantelor”, spune Millie.

Deficitul de calciu slăbește tulpinile și împiedică înflorirea. Ea recomandă să zdrobiți cojile de ouă și să le adăugați în solul bulbilor pentru beneficiile lor. Acest lucru crește calciul din sol și descurajează melcii.

Cum să folosiți resturile

Millie a dat instrucțiuni pas cu pas: „Uscați zațul de cafea și cojile de ouă, apoi zdrobiți-le. Puneți zațul de cafea și cojile de ouă zdrobite în jurul bazelor narciselor și lalelelor”.

Ea a adăugat: „Evitați suprafertilizarea prin aplicarea moderată. Udați plantele ca de obicei și urmăriți-le cum cresc”.

Beneficiile pentru mediu

Millie a spus: „Această metodă de grădinărit ecologică este o metodă în care toți au de câștigat. Prin reciclarea zațului de cafea și a cojilor de ouă, ne îmbunătățim grădinile și mediul înconjurător”.

„Este un mic pas spre reducerea deșeurilor și maximizarea resurselor”, a spus Millie. „Reciclarea acestor resturi de bucătărie nu numai că îmbogățește solul, dar reduce și nevoia de îngrășăminte chimice, contribuind la un ecosistem mai sănătos”.

sursa: mirror.co.uk