Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul 10 august poate fi redeschis! Un greu din PNL a găsit soluţia legală
Dosarul 10 august poate fi redeschis! Un greu din PNL a găsit soluţia legală

Dosarul 10 august poate fi redeschis! Un greu din PNL a găsit soluţia legală

Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, a declarat că va ataca la CEDO decizia de clasare Dosarului 10 august, care are în prim-plan protestele organizate în 2018, în Piaţa Victoriei.

Dosarul 10 august poate fi redeschis! Un greu din PNL a găsit soluţia legală. Alături mai multe victime ale violențelor din vara anului 2018, Rareş Bogdan va cere redeschiderea dosarului la CEDO. Liberalul a lansat anunţul marţi seară, într-o intervenţie telefonică la B1: „Astăzi din păcate, după decizie, după ce judecătorii au decis că dosarul nu se redeschide și că cei 4 șefi ai Jandarmeriei din acest dosar, scăpă fără niciun fel de cost în fața cetățenilor și a istoriei, am avut, încă o dată, imaginea unei țări abandonate, unde Justiția nu funcționează, unde Justiția umblă cu capul spart…

Dosarul 10 august poate fi redeschis

Noi am luptat, am ieșit în strada pentru ca Justiția sa fie liberă, ca politicul sa nu se implice niciodată în acte de justiție. Acum, după ce au închis orice posibilitate și au clasat definitiv acest dosar este absolut normal să comentăm pentru ca am fost acolo, am luat gaze în ochi, am avut posibilitatea să trăim acele momente, peste 100.000 de oameni au fost în stradă…

Faptul ca după 3 ani nu se întâmplă nimic și tot ce a fost acolo a fost șters cu buretele ne arată că Justiția din România n-a înțeles absolut nimic din lupta românilor pentru libertate, pentru civism, dar și pentru o Justiție complet liberă.

Şi victimele violenţelor de la 10 august merg la CEDO

Noi ne vom adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), ne vom duce la Strasbourg cu ajutorul oamenilor. Îi rog să facem front comun şi să atacam decizia de clasare la CEDO pentru a veni Instanța Europeană să redeschidă aceste dosar, nu se poate așa ceva”, a declarat Rareş Bogdan la B1 TV.

Amintim că Tribunalul Bucureşti a respins marţi solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august. Decizia magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti este definitivă.

Foştii şefi din Jandarmeriei erau cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă şi participaţie improprie la fals intelectual. Alte acuzaţii pe numele lor: participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Mai multe detalii despre acest dosar şi modul în care a fost clasat, puteţi citi aici.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: