Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosar penal în cazul exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari
Dosar penal în cazul exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari

Dosar penal în cazul exploziei de la Rafinăria Petromidia Năvodari

Procurorii din Constanța au deschis dosar penal având ca obiect explozia produsă luni la Rafinăria Petromidia Năvodari, soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care una a decedat marți dimineață.

"Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Potrivit primelor cercetări s-a stabilit că la data de 22 august 2016, în jurul orelor 18,00, la platforma 1 DAB din cadrul rafinăriei menționate, o echipă de lucrători efectua o reparație a unei conducte de transport a distilatului de vid rezultat prin încălzirea țițeiului, moment în care a izbucnit un incendiu", se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis AGERPRES.

Sursa citată precizează că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a preluat dosarul constituit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

"La fața locului s-au deplasat, încă din cursul serii trecute, doi procurori din cadrul PJ Constanța, cercetările la fața locului fiind reluate astăzi de un procuror din cadrul PCA Constanța, care coordonează o echipă mixtă formată din polițiști și specialiști criminaliști. Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză", se mai spune în comunicat.

Patru persoane au fost rănite luni într-o explozie la Rafinăria Petromidia, fiind transportate la București cu ambulanța.

Cei doi răniți internați la Spitalul de Arși din București sunt stabili hemodinamic și ar putea fi operați în cursul zilei de miercuri, iar bărbatul aflat la Spitalul Bagdasar-Arseni este în continuare intubat, dar stabil.

Unul dintre cei patru răniți aduși la București a decedat marți dimineață, în urma unui stop cardio-respirator. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 35 de ani.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: