Art Acevedo, șeful Poliției din Houston, orașul în care s-a născut George Floyd, ucis de poliție săptămâna trecută, a reacționat dur la adresa lui Donald Trump.

„Vreau să-i transmit următorul mesaj președintelui Statelor Unite, în numele tuturor șefilor de poliție din această țară. Vă rugăm, dacă nu aveți nimic constructiv de spus, mai bine vă țineți gura! Din cauza dumneavoastră, bărbați și femei de numai 20 de ani sunt în pericol. Aici nu e despre a domina pe cineva, e despre a câștiga încrederea și respectul.

Vreau să fiu foarte clar, nu vrem ca lumea să confunde bunătatea cu slăbiciunea și nu vrem nici ca ignoranța unora să distrugă ceea ce am realizat aici, în Houston.

Avem nevoie de un lider mai mult ca niciodată. Și e dureros că nu se întâmplă așa. Indiferent dacă am votat cu el sau nu am votat cu el, e președintele nostru și trebuie să se comporte ca atare, nu de parcă ar fi la emisiunea „Ucenicul”. Nu e Hollywood, asta e viața reală”, a afirmat șeful Poliției din Houston.

În contextul protestelor masive din SUA, Donald Trump a șocat din nou pe Twitter, cu postările sale. Președintele SUA își mulțumește lui însuși, vorbește despre „dominație”, „multe arestări” și „forță copleșitoare”.

„D.C. nu a avut nicio problemă noaptea trecută. Multe arestări. Toți au făcut o treabă bună. Forță copleșitoare. Dominație. La fel, și Minneapolis a fost grozav (Mulțumesc, domnule președinte Trump!)”, a scris Trump într-o nouă postare pe Twitter.

„Nu sunt proteste pașnice, ci acte de terorism intern! Țara noastră a fost acaparată de anarhiști profesioniști, de mulțimi violente, piromani și hoți. Dacă un oraş sau un stat nu ia deciziile necesare pentru a apăra viaţa locuitorilor săi, am să desfășor armata pentru a rezolva rapid problema.

Voi acționa rapid și ferm pentru a ne proteja măreața noastră capitală. Chiar acum desfășor mii și mii de soldați înarmați pentru a stopa actele de vandalism. Cei care amenință vieți vor fi arestați! Americanii sunt afectați și revoltați de moartea brutală a lui George Floyd! Și pe bună dreptate”, a declarat Donald Trump, potrivit CNN.