Dar, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite nu s-ar fi gândit, în niciun caz, că aceasta va influenţa opera lui Avni Delvina. Acest pictor albanez de 61 de ani l-a imaginat în posturi foarte speciale. Cam 50 de opere expuse la Tirana permit ca Donald Trump să fie văzut pe post de Rambo, un centurion care-l îmbrăţişează de Barack Obama, un gigant triumfător asupra presei, sau Iisus crucificat.
Pentru a-şi explica abordarea, Avni Delvina invocă un citat pe care-l atribuie lui George Orwell: ’’În aceste vremuri de înşelătorie universală, a spune adevărul înseamnă un  act revoluţionar’’. Căci, în ochii săi, Donald Trump este valorosul luptător, exact ceea ce pretinde că este, în lupta împotriva fake news.

’’The Donald’

Artistul este un admirator asumat al republicanilor americani. Dar, Donald Trump, atât de nepopular pentru o mare parte a opiniei publice internaţionae, găseşte un loc special în inima sa. ’’Operaţiunea orchestrată de mass media internaţionale împotriva lui Trump, după victoria sa în alegerile prezidenţiale, m-a făcut să deschid această expoziţie’’, spune pictorul care, în această expoziţie botezată ’’The Donald’’, prezintă 46 de opere care ’’nu sunt de vânzare, această expoziţie n-are preţ’’, a spus el.

’’Este o muncă de doi ani pornită din indignarea faţă de atacurile la persoană, la adresa unui spirit liber ca Trump. Politica internaţională avea nevoie de oxigenul Trump’’, spune el surâzând, care a pictat-o, de asemenea, şi pe soţia preşedintelui american, Melania Trump, ca pe o Mona Lisa. Albanezii sunt animaţi de un puternic sentiment pro-american, fapt ce aduce beneficii şi lui Trump. Iar o suburbie a Tiranei, Kamza, a dat unui bulevard numele preşedintelui Statelor Unite, notează Le Point.