Evenimentul Zilei > International > Donald Trump: „Acordul NAFTA ar putea fi REZILIAT”
Donald Trump: „Acordul NAFTA ar putea fi REZILIAT”

Donald Trump: „Acordul NAFTA ar putea fi REZILIAT”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că Acordul Nord-American de Comerţ (NAFTA) ar putea fi reziliat dacă ţara sa nu se înţelege cu Mexic şi Canada.

Acordul NAFTA poate fi reziliat în cazul în care SUA, Canada şi Mexic nu vor putea ajunge la un numitor comun în cazul negocierilor purtate prevederilor acordului.

Trump a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit la Casa Albă cu premierul Canadei, Justin Tudeau. Acesta a mai afirmat că în cazul în care Mexicul nu este de acord cu termenii stabiliţi, SUA este deschisă pentru un pact bilateral comercial cu Canada.

„Cred că Justin (Trudeau) înţelege asta. Dacă nu putem ajunge la o înţelegere, atunci acordul se va sfârşi, iar totul va fi în regulă”, a declarat Trump.

„Cred că avem şansa de a face ceva foarte creativ, care să fie în beneficiul Canadei, Mexicului şi Statelor Unite”, a adăugat preşedintele SUA, precizând că noul acord trebuie să fie echitabil.

Justin Trudeau a fost primit de Donald Trump la Casa Albă în timp ce au fost reluate negocierile privind textul acordului, ce a fost semnat în 1994 de către Statele Unite, Canada şi Mexicul.

„Ştiu că aceste negocieri sunt dificile . Sunt optimist deoarece ştim că beneficiile NAFTA au fost simţite de cetăţenii din ambele ţări”, a afirmat Trudeau, potrivit Mediafax.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: