Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Donald, fii bărbat!” – Trump trebuie să demonstreze că este Președinte pentru a fi reales
„Donald, fii bărbat!” – Trump trebuie să demonstreze că este Președinte pentru a fi reales

„Donald, fii bărbat!” – Trump trebuie să demonstreze că este Președinte pentru a fi reales

Președintele Donald Trump se pregătească să emită un pachet de ordine executive care vizează sancționarea Chinei, repatrierea capacităților de producție din străinătate și stăvilirea imigrației ilegale.

Informația a fost furnizată de șeful administrației prezidențiale de la Casa Albă, Mark Meadows.

Inițiativa prezidențială are loc după ce mai mulți aliați și consilieri importanți l-au îndemnat pe Trump să demonstreze că este un om de acțiune, spre a se deosebi de Joe Biden, rivalul său în alegerile prezidențiale, scrie Washington Examiner.

„Este vorba de nu anumit număr de ordine executive care pot merge de la reglementarea anumitor probleme privind imigrația, pe care le avem de rezolvat, la probleme privind manufactura și locurile de muncă, și până la sancționarea Chinei pentru a redresa balanța (comercială)”, a spus Meadows.

Șeful administrației prezidențiale nu a oferit mai multe amănunte despre conținutul sau momentul în care decretele vor fi trimise.

Anunțul făcut de Meadows sugerează că Trump și-a fixat în sfârșit câteva ținte precise, după ce mai multe voci l-au sfătuit să facă mai mult uz de instrumentul ordinelor executive pentru a-și spori șansele în campania electorală, arătând că el este președintele și a le reda optimismul suporterilor săi.

Fostul strateg al lui Trump, Steve Bannon, despre care se spune că are principalul merit pentru victoria din 2016, a folosit intens toate canalele publice și private pentru a transmite cât mai puternic acest mesaj de acțiune.

„El este președintele Statelor Unite”, a spus el la o emisiune radio. „Nu este un candidat. Dacă acționezi ca președintele Statelor Unite, dacă guvernezi ca președintele Statelor Unite, atunci vei fi reales președinte al Statelor Unite.”

Alți consilieri se tem că Trump mizează prea mult în campania sa pe mitingurile cu mase mari de suporteri, care sunt dificil de organizat în perioada pandemiei, și susțin că ar trebui să se concentreze mai mult pe acțiunile prezidențiale, pentru a crea locuri de muncă și a opri agresiunea Chinei.

„Argumentele pentru care a fost ales ar trebui să fie exact măsurile pe care ar trebui să le ia acum, pentru că este la putere, astfel încât să își sporească palmaresul cu realizări concrete”, spune un fost oficial al administrației, citat de Washington Examiner.

Se pare că toate aceste mesaje au ajuns în cele din urmă la Donald Trump.

Președintele a semnat trei ordine executive într-o singură zi, în iunie. În luna trecută, în total, Trump a semnat opt decrete, față de 24 câte a emis în toate celelalte cinci luni precedente.

Vineri, 3 iulie, el a folosit oportunitatea Zilei Independenței pentru a ordona guvernului federal să construiască un parc memorial, în „onoarea eroilor americani”, cu statui.

Decretul a fost semnat la câteva ore după discursul incendiar pe care Trump l-a susținut la Muntele Rushmore.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: