Evenimentul Zilei > International > Doliu în cinematografie! Cel puțin 10 morți într-un incendiu suspect. UPDATE
Doliu în cinematografie! Cel puțin 10 morți într-un incendiu suspect. UPDATE

Doliu în cinematografie! Cel puțin 10 morți într-un incendiu suspect. UPDATE

Mai multe persoane au murit într-un incendiu într-un studio de animație din orașul japonez Kyodo.

UPDATE:

Incendiul nu a reuşit să fie stins după două ore, un fum alb ieşind prin ferestrele clădirii, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni.

„Urmărim situaţia şi vom vedea cum vom proceda, nu putem spune mai multe pe moment”, a declarat pentru AFP o persoană de la sediul central al studioului.

Serviciile de salvare, care au trimis la faţa locului 35 de maşini de pompieri şi alte vehicule, au informat despre „numeroşi răniţi”. Printre persoanele rănite grav, mai multe şi-au pierdut cunoştinţa, potrivit unui reprezentant al pompierilor contactat de AFP.

Poliţia suspectează o mână criminală. „Un bărbat a vărsat lichid inflamabil şi a dat foc”, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii poliţiei din Kyoto.

Potrivit mass-media, ar fi vorba de un bărbat de circa 40 de ani care a fost el însuşi rănit şi care este în prezent spitalizat şi s-ar afla sub supravegherea poliţiei.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Autoritățile fac investigații. Se ia în calcul și posibilitatea ca incendiul să fi fost provocat, a anunțat radiodifuzorul public NHK, potrivit Reuters.

Poliția nu a dezvaluit numărul morților.

NHK a raportat mai devreme că focul de la studioul de la Kyoto Animation a izbucnit în jurul orei 10:30 a.m., rănind mai mult de 30 de persoane, dintre care 10 au fost inconștiente.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.