Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi traficanţi de canabis, prinşi exact la strânsul recoltei
Doi traficanţi de canabis, prinşi exact la strânsul recoltei

Doi traficanţi de canabis, prinşi exact la strânsul recoltei

Poliţiştii i-au aşteptat luni de zile până s-a maturat cultura, pentru a-i prinde în flagrant. Cei doi culeseseră noaptea trecută 15 kg de plante mature, când au apărut "musafirii"

Doi bărbaţi care aveau o cultură ilegală de cannabis au fost prinşi în flagrant în timp ce îşi strângeau recolta, noaptea trecută.

Poliţiştii i-au urmărit 4 luni ca să găsească plantaţia

Traficanţii, de 22, respectiv 24 de ani, din Corneşti, au fost descoperiţi în flagrant de poliţiştii de la „Crimă Organizată” şi de jandarmi, azi noapte, în timp ce îngrijeau o plantaţie ilegală de cannabis pe care aceştia o aveau pe un câmp din apropierea localităţii Orţişoara, respectiv în dreptul kilometrului 39 al viitoarei autostrăzi Arad – Timişoara.
Sub coordonarea DIICOT Timişoara, poliţiştii de la „Crimă Organizată” i-au monitorizat pe cei doi vreme de patru luni. „Au încercat chiar să cumpere cannabis de la ei, dar nu au reuşit, astfel că au continuat urmăririle”, a declarat Mircea Andreş, şeful DIICO Timişoara.
Marfă de 300.000 de lei

Poliţiştii antidrog i-au suprins pe traficanţi noaptea trecută, în jurul orei 3,00, în câmp. „Veniseră să îngrijească plantaţia şi să culeagă plantele mature”, au povestit unii dintre anchetatori. Deşi au fost prinşi culegând cannabis, cei doi tineri nu au vrut să recunoască faptul că plantaţia le aparţine. La faţa locului poliţiştii au găsit aproximativ 15 kilograme de frunze de cannabis.
Suspecţii au fost reţinuţi de DIICOT Timişoara şi urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Ei sunt acuzaţi de trafic de droguri, precum şi de deţinere de droguri pentru consumul propriu, fapte pentru care riscă între 3 şi 15 ani de puşcărie.
Pe piaţă, vândute în pliculeţe de 0,5 grame, cele 15 kilograme de canabis valoarează aproximativ 300.000 de lei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: