Doi tineri în vârstă de 19 și 24 de ani, din comuna vasluiană Grivița, au făcut rost de datele cardului unui vecin în vârstă de 29 de ani și au jucat banii acestuia la pariuri. Vinovații au fost reținuți, apoi puși în libertate. Valoarea prejudiciului se ridică la 16.000 de lei.

„Polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a doi bărbați din Grivița, bănuiți de comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, în dauna unui bărbat de 29 de ani, din aceeași localitate. Valoarea prejudiciului estimat în cauză este de peste 16.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada februarie-martie, cei doi bărbați s-au folosit de datele de identificare ale unui card bancar emis persoanei vătămate și au efectuat peste 100 de operațiuni financiare frauduloase, pe internet.

Astfel, persoanele bănuite de comiterea faptelor cercetate au efectuat plăți online către diverși comercianți, operatori pariuri sportive și operatori jocuri”, se arată într-un comunicat al Poliției.