Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi supravieţuitorii din Colectiv au scris pe Facebook că banii din donaţii nu ajung la ei
Doi supravieţuitorii din Colectiv au scris pe Facebook că banii din donaţii nu ajung la ei

Doi supravieţuitorii din Colectiv au scris pe Facebook că banii din donaţii nu ajung la ei

La aproape două luni de la tragedia din Colectiv, victimele se plâng că banii strânşi din donaţii nu ajung la ele. Doi supravieţuitori au scris pe Facebook că autorităţile nu au pus în aplicare planul de sprijin pentru răniţi.

“În acest moment întâmpinăm mari probleme în a accesa banii stranşi”, a scris pe Facebook Cătălin Scânteie, chitarist al trupei Hatemode, rănit în incendiul din clubul Colectiv. În mesajul postat, acesta îi avertizează pe donatori că banii nu ajung unde trebuie. “Mare atenţie deoarece banii nu ajung la noi, cei care am trecut prin focul iadului şi nici la familiile celor care s-au dus! Dacă doriţi cu adevărat să ajutaţi, o puteţi face altfel, nu băgând bani în buzunarul hoţilor care, în loc să-i dea mai departe, îi aruncă pe tot felul de cearceafuri sau asa-zisă aparatură medicală, care şi alea sunt de la donatori!”, a scris chitaristul. Cătălin Scânteie a mai scris că banii stranşi – aproape două milioane de euro – sunt doar pentru două persoane! Există cazuri complicate unde familii întregi au rămas fără singura sursa de venit deoarece mama sau tatăl au murit în urma incendiului. “Unde se duc banii stranşi? Pe ce se cheltuie?”, se întreabă supravieţuitorul, citat de realitatea.net.

O altă victimă din Colectiv, Corina Gabriela Ioniţă, care a suferit arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului, a lansat şi ea o serie de acuzaţii. De data aceasta, la adresa autorităţilor. “Totul este un fals, nu există nici un plan de sprijinire a victimelor din Colectiv. În cazul meu, deşi am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresată colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, în speţă Elias, aceştia s-au comportat glacial. Mi s-a urat succes în a-mi rezolva singură problemele legate de concediul medical, comandarea manuşilor compresive şi chiar găsirea unui fizioterapeut bun la stat sau privat, cum doresc. Păi cum aşa, parcă era vorba că vom primi sprijin…?!”, a scris tânăra pe Facebook.