Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi sirieni, tată şi fiu, ascunşi într-un autoturism, descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche
Doi sirieni, tată şi fiu, ascunşi într-un autoturism, descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche

Doi sirieni, tată şi fiu, ascunşi într-un autoturism, descoperiţi de poliţiştii de frontieră de la Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi omologii lor bulgari au descoperit în punctul de frontieră Vama Veche doi sirieni, tată şi fiu, care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un autoturism condus de un cetăţean olandez.

Poliţiştii de frontieră au făcut descoperirea când au verificat un autoturism înmatriculat în Bulgaria condus de un cetăţean olandez în vârstă de 64 de ani care era însoţit de un bulgar de 53 de ani, ambii de origine turcă. În urma controlului efectuat în comun de poliţiştii de frontieră români şi bulgari au fost descoperite ascunse, într-un loc special amenajat între portbagaj şi bancheta din spate, două persoane care nu vorbeau limba română.

Verificările au stabilit că este vorba de doi cetăţeni sirieni, S. AHMED de 28 de ani şi A.I. de 11 ani, tată şi fiu, care au ales să ajungă ilegal în România cu scopul final de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen. Poliţiştii de frontieră au oprit astfel intrarea în ţară a celor patru persoane. Conform protocolului româno – bulgar, migranţii sirieni, şoferul şi însoţitorul acestuia, precum şi autoturismul au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.