Evenimentul Zilei > International > Doi jurnalişti ruşi atacaţi în trei zile
Doi jurnalişti ruşi atacaţi în trei zile

Doi jurnalişti ruşi atacaţi în trei zile

Pentru a doua oară în numai câteva zile, un alt jurnalist rus este bătut cu brutalitate, relatează BBC.

Este vorba despre Anatoli Adamchuk, dintr-o suburbiei a Moscovei. Bărbatul a suferit contuzii şi răni grave la cap, potrivit agenţiei de ştiri Ekho Moskvi.
Incidentul vine după ce sâmbătă, jurnalistul Oleg Kashin de la cotidianul Kommersant  a avut aceeaşi soartă. Imaginile bătăii au fost surprinse de camerele de supraveghere şi difuzate online, dar şi de toate televiziunile.
Bărbatul a fost lovit cu cruzime de peste 50 de ori.
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pS5eXGOjVDw?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pS5eXGOjVDw?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
În urma atacurilor, preşedintele rus, Dmitri Medvedv, a cerut ca agresorii să fie găsiţi şi pedepsiţi.
Adamchuk relatase recent despre copiii care au fost arestaţi după ce au protestat faţă de tăierea unei păduri, în drumul căreia urmează să se construiască o autostradă.
Şi Kashin scrisese despre acest subiect. Deloc întâmplător, un ecologist care a făcut campanie împotriva proiectului a fost şi el bătut joi.
Proiectul autostrăzii e pe masa guvernului de la Moscova şi aşteaptă să fie aprobat.
Un grup de jurnalişti i-a scris liderului de la Kremlin să facă din siguranţa ziariştilor o prioritate. Numai anul acesta 8 reporteri ruşi au fost ucişi şi alţi 40 atacaţi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: