Președintele Dodon s-a folosit de o metaforă pentru a explica opoziția față de unirea cu România, susținând că țara noastră ar suferi de „indigestie” dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova.

Acesta a mai precizat că o eventuală unire ar însemna un adevărat război civil în Republica Moldova, în timp ce ”indigestia” face referire la lichidarea statului român, deoarece ”mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România”.

”Noi ne-am pronunţat cu un proiect de lege, propunem acelaşi lucru care există în România – cei care se pronunţă deschis pentru lichidarea statului românesc sunt consideraţi în afara legii. Sunt interzişi, sunt arestaţi etc. Noi trebuie să facem acelaşi lucru”, a declarat într-un discurs liderul de la Chişinău, potrivit News.ro.

Președintele Moldovei a atras atenție că în 2018 s-ar putea încerca destabilizarea situaţiei din ţară în urma organizării unor evenimente dedicate aniversării a o sută de ani de la Marea Unire, precum şi de la unirea din 27 martie 1918 a Basarabiei cu Regatul României.

”Atunci când câteva mii de cetăţeni români vor încerca să treacă în marş de la frontieră până în Chişinău, iar zecilor, miilor şi milioanelor de cetăţeni… acest lucru nu le place, ei ar putea răspunde cu unele acţiuni. În legătură cu acest lucru, nu avem nevoie de destabilizarea situaţiei”, a precizat Igor Dodon.