Ioan Sava a murit în această dimineață la vârsta de 70 de ani. Era de câțiva ani pe luneta unui procuror de la DNA Oradea pe care îl găzduise în propria-i casă, îngrijindu-se de el ca de copilul său. „A suferit în tăcere, și-a dus crucea cu demnitate. Sper că ești într-o lume mai bună, mai curată, mai cinstită. Ai fost un luptător!”, a transmis soția, Daniela Sava, și ea avocat de meserie.

Procurorul Ciprian Man a locuit în casa soților Sava pe vremea când își făcea stagiul în avocatură chiar la cabinetul celor doi. În 2015, Ioan Sava a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare „într-un dosar cusut cu ață albă și instrumentat de către Ciprian Man”, scrie luju.ro.

Avocatul a mai fost acuzat de același procuror și de șantaj la adresa judecătoarei Crina Muntean. Dosarul a fost deschis după ce Ioan Sava postase pe Internet un comentariu ironic la adresa judecătoarei poreclite „Bambina”. În instanță, maestrul Ioan Sava a luat achitare definitivă, dar nu a mai reușit să obțină și despăgubiri din partea statului român fiindcă de-a curmezișul s-a pus judecătoarea Carmen Mociran, de la Tribunalul Bihor, căsătorită cu un ofițer SRI.

Iată ce mesaj de condoleanțe a transmis avocata Ingrid Mocanu, și ea o victimă a sistemului opresiv controlat de DNA: „L-au ucis și pe el. Câți trebuie să mai moară pentru ca aceste animale ticăloase să răspundă? A fost maestrul lui Ciprian Man și această bestie a stat în casa lui… Practic, familia Sava a spălat WC-ul după el. După ce a ajuns procuror la DNA, le-a făcut dosare ambilor soți Sava. Nu tu abținere, nu tu nimic! Aceste «ființe mișcătoare», care respiră și ne consumă oxigenul, poluând inutil aerul, nu sunt oameni, sunt bestii! În țara în care oamenii nu au drepturi, noi protestăm de zor pentru drepturile animalelor”.