Evenimentul Zilei > Actualitate > Disperați de neputința naționalei, argentinienii au ajuns să creadă în conspirații cu Mossad și palestinieni
Disperați de neputința naționalei, argentinienii au ajuns să creadă în conspirații cu Mossad și palestinieni

Disperați de neputința naționalei, argentinienii au ajuns să creadă în conspirații cu Mossad și palestinieni

În „Țara Tangoului” au fost epuizate toate explicațiile pentru jocul deplorabil pe care l-au arătat „pumele” la turneul fi nal din Rusia. Presa a lansat o variantă incredibilă, care vorbește despre o răzbunare a celebrului serviciu secret israelian, după ce trupa lui Sampaoli a anulat amicalul cu Israel.

Argentina își joacă ultima carte la Mondialul din Rusia. În această seară, de la ora 21.00, vicecampionii mondiali evoluează împotriva Nigeriei, în ultima etapă a Grupei D.

Echipa antrenată de Jorge Sampaoli trebuie să-i învingă pe africani pentru a mai putea spera la calificarea în „optimi”.

 

Puși la pământ de contestatari

În același timp, argentinienii vor aștepta vești și de la meciul Croația – Islanda, programat la aceeași oră, și vor spera că ex-iugoslavii îi vor încurca pe nordici. Atmosfera este cum nu se poate mai proastă în tabăra sud-americanilor, după egalul cu Islanda (scor 1-1) și înfrângerea suferită în fața Croației (scor 0-3). Acuzațiile au curs din toate părțile, principalul țap ispășitor fiind Lionel Messi, superstarul Barcelonei.

În Argentina, presa și suporterii au căutat tot felul de explicații pentru evoluțiile dezastruoase avute de favoriți în primele două jocuri disputate în Rusia. S-a ajuns până la o teorie a conspirației, lansată de presa argentiniană, care vorbește despre o răzbunare a Mossadului, cunoscutul serviciu secret israelian.

 

Argentinienii au anulat amicalul cu Israel, la presiunea palestinienilor

Înainte de-a pleca spre Rusia, naționala „alb-albastră” ar fi trebuit să dispute un test de verificare împotriva reprezentativului Israelului. Dar, meciul amical a fost anulat.

Mai mulți palestinieni au protestat la Barcelona, orașul în care se pregătea naționala Argentinei, și le-au cerut sudamericanilor să nu dispute partida. Oficialii federației de la Buenos Aires s-au conformat și au anulat disputa.

Acum, argentinienii vorbesc despre o răzbunare a agenților Mossad, care „s-au ocupat de Lionel Messi. Teoria fantezistă nu explică și cum a fost influențat negativ superstarul echipei FC Barcelona. Altfel, înaintea meciului cu Nigeria, s-a vorbit despre o mică revoluție la nivelul primului „unsprezece”.

Selecționerul Jorge Sampaoli îi va lăsa pe banca de rezerve pe Kun Aguero, Willy Caballero, Marcos Acuna și Enzo Perez. Vor fi aruncați în luptă Gonzalo Higuain, Franco Armani, Angel di Maria și Ever Banega.

„Relația noastră cu Sampaoli este una normală. Dacă simțim ceva ce nu ne convine, îi spunem. Dacă nu am face asta, am fi ipocriți. Trebuie să ne gândim numai la binele echipei”, a încercat Javier Mascherano să dezamorseze zvonurile care vorbesc despre un conflict jucători – selecționer.