Absolvenţii care au terminat în acest an un liceu bilingv şi au susţinut la proba de Bacalaureat examinări în limbile italiană sau franceză, vor avea diplomele recunoscute în Italia, respectiv Franţa.
Astfel, conform Ministerului Educaţiei, 423 de elevi vor putea să se angajeze în Italia şi aproximativ 1.500 în Franţa. Absolvenţii care doresc să-şi continue studiile într-una dintre universităţile din aceste două ţări vor trebui să traducă şi să legalizeze diplomele de Bacalaureat, fără a mai da testele de limbă, obligatorii în anii trecuţi.
Una dintre cele mai importante schimbări privind examenul de Bac este programată pentru 2011. Atunci va fi organizat primul examen de Bacalaureat internaţional, care va da şanse viitorilor studenţi români să se înscrie mult mai uşor le instituţii universitare atât din Europa, cât şi din SUA.
Biroul din Geneva care se ocupă cu organizarea bacalauratului internaţional a primit până în acest moment solicitarea a şase licee din România de a organiza aceste examene:
Şcoala Superioară Comercială Nicolae Kreţulescu (Bucureşti) Colegiul Naţional Mircea Cel Bătrân (Râmnicu Vâlcea) Liceul Pedagogic Matei Basarab (Slobozia) Colegiul Naţional Unirea (Focşani) Colegiul Naţional Spiru Haret (Suceava) Colegiul Naţional Barbu Ştirbei (Călăraşi)
(14:50)