Evenimentul Zilei > Actualitate > Dinu Patriciu vrea sa cumpere o rafinarie in Franta sau in Spania
Dinu Patriciu vrea sa cumpere o rafinarie in Franta sau in Spania

Dinu Patriciu vrea sa cumpere o rafinarie in Franta sau in Spania

Rompetrol intentioneaza sa cumpere in acest an o rafinarie in Franta sau Italia pentru a creste capacitatea grupului de prelucrare a titeiului, a declarat presedintele grupului, Dinu Patriciu, citat de Mediafax.

Patriciu nu a dat informatii suplimentare despre rafinaria pe care doreste sa o cumpere si nici despre valoarea investitiei, dar a precizat ca nu doreste sa achizitioneze o rafinarie autohtona. "De o alta rafinarie avem oricum nevoie pentru ca am avut vanzari de peste sapte milioane de tone", a adaugat insa Patriciu.

Intrarea pe piata franceza nu ar fi o noutate pentru Rompetrol. In 2005, grupul a cumparat compania franceza Dyneff, care opera la acea data o retea de peste 220 de benzinarii si mai multe depozite in Spania si Franta.

Compania va deschide primele benzinarii din Franta sub brandul grupului Rompetrol pana la finele lunii martie. Grupul Rompetrol va incheia, pana la sfarsitul lunii martie, vanzarea unei participatii minoritare, pachet care poate reprezenta 10%-22% din actiunile companiei.

"Am realizat un proces de evaluare a Rompetrol si exista parteneri financiari care se ocupa de marketingul privind vanzarea unui procent minoritar si lipsit de orice fel de drepturi de decizie in companie", a spus Patriciu.

"Ca va fi 10%-15% sau 22% nu pot sa va spun. Sunt foarte multe oferte, cam in aceeasi regiune de pret, dar important este ce sinergii poti sa creezi datorita unei astfel de investitii in companie pentru ca evident este vorba despre o majorare de capital", a spus presedintele Rompetrol. El a adaugat ca a primit mai multe oferte, dar nu a facut referiri la valoarea tranzactiei sau la potentialii cumparatori.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News