Dinamo vrea să scape de Ioan Becali, Andone îl bagă în casă

Dinamo vrea să scape de Ioan Becali, Andone îl bagă în casă

„Fălcosul” îl vrea „consilier” pe fostul impresar, deşi conducătorii grupării din Ştefan cel Mare au încercat din răsputeri să taie de la rădăcină orice legătură a acestuia cu clubul.

Ioan Andone nu mai are de astăzi nicio obligaţie faţă de Rapid, echipa pe care a antrenat-o în ultimele 10 etape ale ediţiei de campionat recent încheiate. Contractul antrenorului cu formaţia din Giuleşti a expirat pe 31 mai, aşa că, de azi, „Fălcosul” are drum liber către Dinamo.

De altfel, antrenorul a recunoscut încă de săptămâna trecută că a ajuns la un acord verbal cu şefii clubului din Şoseaua Ştefan cel Mare pentru a pregăti echipa „roş-albă” din această vară şi că, pentru parafarea contractului, nu mai aşteaptă decât momentul în care nu va mai avea nicio obligaţie faţă de gruparea patronată de George Copos.

La braţ cu cel care l-a demis

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan Andone nu vine cu mâna goală la Dinamo. Îl va avea ca sfătuitor din umbră pe Ioan Becali. Mutarea a fost dezvăluită chiar de fostul impresar, la GSP TV: „Andone este acum la Dinamo datorită mie. Eu am vorbit cu el şi l-am convins să vină aici. Eu voi fi consilierul din umbră al echipei Dinamo. Când Andone va avea nevoie de un sfat, să apeleze la mine cu încredere, pentru că voi fi consilierul general al clubului”.

Interesant este însă că acţionarii din „Groapă” erau decişi ca, începând din această vară, să nu mai aibă de-a face în niciun fel cu clanul Becali. Şefii dinamovişti doreau cu orice preţ să scoată clubul de sub influenţa fraţilor-impresari deoarece au ajuns la concluzia că asta este singura soluţie pentru ca echipa să aibă linişte şi să obţină rezultate bune.

Opinia le-a fost întărită de greva declanşată la mijlocul lunii aprilie de jucătorii Florin Bratu, Adrian Cristea, Gabriel Boştină, Andrei Mărgăritescu, Marius Alexe şi Ianis Zicu. Greva fotbaliştilor a fost regizată din umbră de fraţii Becali. Iată însă că planurile le sunt date peste cap tocmai de Ioan Andone, antrenorul pe care l-au vrut atât de mult la Dinamo.

Andone se află în relaţii foarte bune cu Ioan şi Victor Becali de la începutul acestui an, când impresarii l-au asistat pe tehnician la semnarea contractului cu echipa bulgară ŢSKA Sofia. De asemenea, contractul „Fălcosului” cu Rapid a fost parafat tot cu sprijinul celor doi. La sfârşitul anului 2005, însă, Andone a fost dat afară de la Dinamo tocmai de Ioan Becali (pe atunci preşedintele executiv al clubului), care s-a înfuriat după ce tehnicianul îi mărturisea lui Ionuţ Lupescu faptul că „m-am săturat să tot vopsesc jucători, pentru ca Giovani să poată pe urmă să-i vândă în străinătate”.

"Andone este acum la Dinamo datorită mie. Eu l-am convins să vină aici. Când va avea nevoie de un sfat, să apeleze la mine cu încredere.“ IOAN BECALI, fost impresar

4 ani şi jumătate au trecut de când „Ando” a fost dat afară de la Dinamo de Ioan Becali

MĂSURĂ

Florin Prunea este pe făraş

Ioan Becali susţine că va fi doar consilierul din umbră al „câinilor roşii”, dar are de gând să se implice activ. Iar prima sa măsură nu e alta decât aceea de a scăpa de persoanele din club pe care nu le are la inimă.

Prima „victimă” va fi Florin Prunea, managerul sportiv al echipei Dinamo. Fostul portar nu s-a aflat niciodată în relaţii bune cu fraţii-impresari, dimpotrivă, a avut tot felul de contre dure cu aceştia.

„Nu văd ce rost mai are să rămână Florin Prunea la Dinamo. Andone va fi manager general, iar eu consilier, chiar dacă nu voi avea o funcţie oficială, aşa că Prunea cred că va pleca, pentru că nu mai este nevoie de el”, a spus Becali la GSP TV.