DIICOT investighează legăturile între moartea interlopului Nicos și gruparea de traficanți a unui moldovean celebru

DIICOT investighează legăturile între moartea interlopului Nicos și gruparea de traficanți a unui moldovean celebru Jaf. Sursa foto: Arhiva EvZ

Moartea în închisoare a unui interlop celebru a dus la deschiderea unei anchete ample. O grupare a rackeților este vizată.

DIICOT a inițiat o anchetă complexă pentru a determina dacă există o legătură între moartea interlopului Vasile Nicolae Marian, cunoscut sub numele de Nicos, și activitățile unei rețele de traficanți de droguri conduse de Serghei Rădean, un criminal originar din Moldova. Nicos, temut în lumea interlopă, a decedat în urma unei supradoze în închisoare. Eveniment care a stârnit suspiciuni în rândul autorităților.

Serghei Rădean, supranumit "Raketul moldovean", a fost încarcerat după implicarea în mai multe infracțiuni grave. Inclusiv aruncarea în aer a mai multor bancomate și comiterea a două tâlhării. Una dintre ele un jaf vizându-l pe cunoscutul milionar Dan Nicorescu.

La sfârșitul lunii noiembrie, DIICOT a reușit să destructureze o vastă rețea de traficanți de droguri, care își desfășura activitățile în principal din Penitenciarul Rahova. Grupul era compus din 17 deținuți, condamnați pentru o gamă largă de infracțiuni grave. Alături de alte trei persoane în libertate, responsabile cu furnizarea drogurilor și colectarea banilor. Investigația DIICOT a scos la iveală că, în perioada 2022-2023, acești deținuți ar fi introdus în penitenciar cantități semnificative de heroină și cocaină. Vânzându-le ulterior altor deținuți. Serghei Rădean, unul dintre liderii acestui grup, a fost identificat ca un participant activ la aceste activități infracționale.

Ne puteți urmări și pe Google News

DIICOT verifică legăturile cu racketul moldovean

Conform unor surse judiciare citate de publicația Gândul, ancheta recent deschisă de DIICOT se concentrează asupra decesului lui Vasile Nicolae Marian, alias Nicos, un interlop notoriu, cunoscut pentru loialitatea sa față de Sandu Geamănu. Nicos, originar din cartierul bucureștean Giulești, era recunoscut pentru brutalitatea sa, având un istoric violent, inclusiv atacuri cu cuțitul în public.

Originar din cartierul bucureștean Giulești, Nicos era un cuțitar nemilos. Cu ani în urmă, acesta a înjunghiat în obraz un bărbat în toaleta unui restaurant din Regie, după ce victima avusese o discuție în contradictoriu cu Sandu Geamănu.  Ajuns la penitenciar, același Nicos l-a înjunghiat lângă inimă pe un fost boxer, închis, la rândul lui, pentru lovituri cauzatoare de moarte, scrie Gândul.

Incidentele notabile includ înjunghierea unui bărbat într-un restaurant din Regie și un alt atac violent în penitenciar, unde l-a înjunghiat aproape de inimă pe un fost boxer, de asemenea, deținut pentru infracțiuni grave. Moartea lui Nicos, survenită în urma unei supradoze în închisoare, a ridicat întrebări și suspiciuni. Împingând autoritățile să cerceteze posibilele conexiuni între această moarte și rețeaua de traficanți de droguri condusă de Serghei Rădean.

Jaful asupra milionarului Nicorescu

Pe 20 octombrie 2020, Serghei Rădean, împreună cu un complice mascat, posibil identificat ca fiind Chioroglo, au pătruns în locuința omului de afaceri Dan Nicorescu. Situată într-o zonă selectă, pe Șoseaua Nordului. În intervalul orar 03:00 - 05:00, Nicorescu a fost supus unui atac violent și metodic.

Anchetatorii au relatat că victima a fost amenințată cu un pistol, legată de un scaun cu două perechi de cătușe. A fost bătută până la pierderea cunoștinței. Pentru a-l readuce în simțiri, Nicorescu a fost stropit cu apă. Dar și electrocutat, tâlharii aplicându-i electroșocuri la ceafă.

În timpul acestui asalt brutal, agresorii îl presau pe Nicorescu să dezvăluie locul unde își păstra banii și obiectele de valoare. Amenințându-l chiar cu posibilitatea de a fi dus într-o pădure și omorât. Unul dintre atacatori i-a spus că nu merită să-și sacrifice viața pentru bani și obiecte.

Pradă bogată

La finalul acestui jaf, hoții au sustras mai multe obiecte de mare valoare. Printre care ceasuri de lux (un Rolex Yacht, un Swarovski Daytime și un Vacheron Constantin, model Kalla Rome). Dar și bijuterii (trei lănțișoare din aur cu pandantive din diamante albe și negre, șapte brățări din pietre prețioase, trei brățări din diamante, un inel cu diamant de 16-27 karate și montură de aur, un inel din aur și coloane de diamante, un cercel cu diamant alb). Au mai luat o pereche de ochelari de soare încrustați cu diamante, mai multe ace de cravată, seturi de butoni de cămașă și balene de guler din aur și argint. Precum și o sumă de bani în euro și lei. Valoarea totală a bunurilor sustrase a fost estimată la aproximativ 500.000 de euro.

Acest incident a reprezentat unul dintre cele mai violente și îndrăznețe jafuri din istoria recentă. Subliniind riscurile pe care le pot reprezenta astfel de infractori periculoși pentru siguranța cetățenilor.

Ancheta DIICOT continuă, cu scopul de a dezvălui adevărul din spatele acestei rețele complexe de infracțiuni, Dar și de a determina dacă există legături între moartea lui Nicos și activitățile infracționale ale grupării conduse de Rădean.