DEZVĂLUIRI. "Din cauza depresiei postnatale am crezut că mama şi soţul mă vor ucide"

DEZVĂLUIRI. "Din cauza depresiei postnatale am crezut că mama şi soţul mă vor ucide"

Tânăra Hayley Hickford a născut primul copil, un băieţel pe nume Lewis, la vârsta de 28 de ani. Ceea ce trebuie să fie un eveniment minunat în viaţa familiei de britanici s-a transformat, în scurt timp, într-un adevărat coşmar.

Pe 24 decembrie 2010, Hayley Hickford depăşise deja, cu 12 zile, termenul la care trebuia să nască. Travaliul i-a fost indus cu medicamente, dar naşterea s-a complicat în momentul în care pulsul copilului abia dacă se mai simţea. Medicii au decis o cezariană de urgenţă, pentru a salva bebeluşul. "Îmi aduc aminte că ţipam şi le ceream să-mi spună dacă copilul meu a murit. Eram sigură că-l pierdusem", povesteşte Hayley experienţa dificilă a naşterii primului său copil. "După ce m-a trezit din anestezie am fost aproape şocată să văd un bebeluş atât de mic, în braţele soţului meu. În acel moment m-am simţit cea mai norocoasă femeie din lume şi am început să plâng în hohote, de fericire", a mai dezvăluit Hayley Hickford ziarului "The Sun".

Dacă medicii nu ar fi acţionat rapid, micuţul Lewis ar fi murit. În timpul travaliului, cordonul ombilical i s-a înfăşurat în jurul gâtului. Copilul era acum sănătos, în afara pericolului, iar operaţia lui Hayley se vindeca fără probleme. Nimeni nu se aştepta ca situaţia să ia o întorsătură dramatică, imediat după naşterea lui Lewis. Pe fondul unei forme extreme de depresie postnatală, Hayley începuse să creadă că propria mamă şi soţul plănuiau să o ucidă şi să-i facă rău bebeluşului. Situaţia a ajuns atât de dramatică încât i-a spus doctorului că mama ei, o asistentă de 56 de ani, era o pedofilă.

Imediat ce a fost externată, Hayley s-a întors cu bebeluşul în casa în care locuia alături de James Loffler, partenerul ei de aproape zece ani. La numai câteva minute după ce a intrat în casă, a fugit la o cameră de la etaj şi a început să ţipe vecinilor de pe stradă să cheme poliţia şi ambulanţa.

Ne puteți urmări și pe Google News

În loc ca autorităţile să-i aresteze rudele, medicii au decis să o interneze pe Hayley.

Au trecut doi ani de la naşterea micuţului Lewis, iar tânăra mămică ştie că episoadele de atunci au fost cauzate de o formă extremă de depresie postnatală. Acum, Hayley participă la seminarii şi acordă interviuri în presa britanică pentru a-şi spune povestea. Este sigură că experienţa ei va atrage atenţie asupra depresiei postnatale şi a efectelor negative pe care le poate avea asupra unei proaspete mămici şi a familiei. "Eram atât de panicată din cauza faptului că cei din jur voia să-i facă rău băiatului meu, încât am ajuns să-i acuz de lucruri extrem de grave". Cu tratamentul adecvat şi cu sprijinul familiei, Hayley şi-a revenit şi duce o viaţă fericită alături de micuţul Lewis, de soţul şi de mama sa. CITIŢI ŞI:

  • Uitați de recuperările miraculoase ale vedetelor! Femeile au nevoie de un an ca să-și revină după naștere