Evenimentul Zilei > Sport > Dezvăluiri despre averea lui Becali. Latifundiarul ar fi mai bogat decât Ion Țiriac
Dezvăluiri despre averea lui Becali. Latifundiarul ar fi mai bogat decât Ion Țiriac

Dezvăluiri despre averea lui Becali. Latifundiarul ar fi mai bogat decât Ion Țiriac

Cel care aruncă bomba legat de averea george Becali este nimeni altul decât Alin Stoica, fost jucător la Steaua care a oferit presei din Belgia un interviu.

Alin Stoica le-a explicat jurnaliștilor că latifundiarul ar avea de fapt o avere de 2-3 miliarde de euro, nicidecum 3-400 de milioane așa cum apărea în ultimul Top 300 Capital din 2021.

Gigi Becali nu a vrut să investească banii familiei sale în afara României, ci să cumpere terenuri din jurul Bucureștiului la prețuri foarte mici și să facă afaceri cu Ministerul Apărării și cu alții. Terenurile respective au ajuns la o valoare uriașă în timpul boomului de pe piața imobiliarelor. Nici n-aveți idee cât de mult s-a îmbogățit. Oficial, el e în TOP 30 cei mai bogați oameni din România, cu o avere de peste 300 de milioane de dolari, dar se spune că suma ar putea fi de 8-9-10 ori mai mare”, a declarat Alin Stoica pentru lesoir.be.

Averea lui Gigi Becali

Această ipoteză este susținută și de Mitică Dragomir care a făcut o declarație similară.

„El are atâția bani încât noi nici putem gândi. A vândut 100 de milioane de euro în terenuri. A înțeles capitalismul mai bine decât orice. El a rezistat din punct de vedere financiar, în rest s-au făcut praf echipele. Din punctul meu de vedere, are peste două miliarde. Convingerea mea este că, dacă trăiește cinci mii de ani, nu poate să rămână fără bani”, a spus Dragomir. Despre banii din conturile lui Gigi Becali a vorbit și Cristi Borcea.

Fostul patron al lui Dinamo a sigur că nașul său de cununie a depășit o bornă fabuloasă. „Eu cred că are peste 1 miliard (n.r. de euro), active și bani. Eu nu mă pot compara cu el”, declara Cristi Borcea. Latifundiarul din Pipera nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere legat de acest aspect.