Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, lovitură după lovitură în presă. Finanțatorul de la FCSB, considerat mai rău decât Donald Trump
Gigi Becali, lovitură după lovitură în presă. Finanțatorul de la FCSB, considerat mai rău decât Donald Trump

Gigi Becali, lovitură după lovitură în presă. Finanțatorul de la FCSB, considerat mai rău decât Donald Trump

O publicație din Belgia i-a dedicat un articol generos lui Gigi Becali. Finanțatorul de la FCSB a fost prezentat ca un om de afaceri controversat, măcinat în trecut de ambiții politice.

Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, a fost subiectul unui articol publicat de jurnaliștii belgieni de la Nieuwsblad. Materialul a fost scris înaintea confruntării pe care „roș-albaștrii” au disputat-o, joi seară, în grupele Conference League, pe „Arena Națională”, contra lui Anderlecht Bruxelles. Iar Becali a fost prezentat în culori sumbre.

Gigi Becali, un portret controversat făcut de o publicație din Belgia

„Proprietarul nebun al lui FCSB are acasă un tablou cu Cina cea de Taină, în care apare el în locul lui Iisus. Asta spune totul despre megalomania lui George «Gigi» Becali, proprietarul echipei românești FCSB, adversarul lui Anderlecht din această seară.

Nu este un personaj admirabil, ci unul rasist, xenofob și misogin. Șansele ca el să determine numele marcatorilor împotriva violeților din această seară sunt foarte mari, pentru că intervine foarte des în alcătuirea echipei de start pe care o patronează, pe care îl numește drept jucăria sa”, au scris cei de la publicația mai sus amintită.

În ceea ce privește tabloul cu „Cina cea de Taină”, jurnalitșii belgieni au preluat o informație incorectă, ce a fost publicată în trecut și de britanicii de la publicația The Guardian. Gigi Becali are mai multe tablouri-cadou în care apare pictat în locul lui Sfântu Gheorghe, dar nu și în ipostaza menționată de publicația Nieuwsbla.

Jurnaliștii au amintit și de ambițiile politice pe care le-a avut Gigi Becali. „Eu, Gigi Becali, le promit tuturor românilor și lui Dumnezeu că voi face ca România să strălucească precum soarele sfânt al Raiului.

Cariera politică pe care a avut-o finanțatorul din Pipera

Acesta a fost discursul din campania electorală a lui George Becali-Gigi pentru prietenii săi, în momentul în care candida la președinție în anul 2004. Afaceristul arogant a devenit un politician și mai arogant, aduce puțin cu Donald Trump.

Diferența ar fi că Becali ar avea un ego puțin mai mare. Nici când a candidat în 2004, nici în 2009, când a candidat pentru a două oară pentru funcția de președinte, nu a obținut mai mult de două procente.”

Portretul lui Becali a fost completat de modul în care latifundiarul din Pipera a devenit bogat. „Înainte de a-și construi o carieră în fotbal și în politică, Becali a fost implicat în domeniul imobiliarelor. Odată cu realizarea unui schimb dubios de terenuri cu Armata, în anul 1998, a devenit milionar. Și-a vândut terenul proaspăt cumpărat unor magnați, pentru o sumă impresionantă de bani, moment ce a atras atenția autorităților fiscale.

Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru afacerea făcută cu Armata, dar banii au rămas în contul său. Averea sa este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari.

Începând cu sfârșitul anilor 1990, magnatul imobiliarelor a cumpărat din ce în ce mai multe acțiuni la clubul Steaua București-FCSB cum se numește acum. Becali este acționar majoritar începând cu anul 2003. În 2007 a vândut din acțiuni prietenilor și cunoscuților, dar tot el controlează clubul. Adesea se bagă în alcătuirea echipei, lucru spus chiar de acesta. Mai mulți foști antrenori ai echipei au confirmat asta”.