La începutul anului 1998, Victor Pițurcă a fost numit selecționer al echipei naționale. El avea să-i ia locul lui Anghel Iordănescu, după ce România își încheia participarea la Campionatul Mondial din Franța, ce avea să se desfășoare în vară.

6 luni de închisoare

Ziariștii de la „Evenimentul zilei” și cei de la „Pro Sport” au descoperit că, în trecut, „Piți” avusese probleme cu legea, iar în 1981 făcuse pușcărie, pentru că fusese prins jucând barbut, alături de alte cinci persoane. Învinuiții au fost judecați în public, la cinema „23 August” din Târgu Jiu, și fiecare a primit o condamnare de 6 luni de închisoare. La acea vreme, Pițurcă era legitimat la FC Olt Scornicești. Evenimentul a fost relatat la acea vreme de „Gazeta Gorjului”.„Bă, vă fac de la brâu în jos!”

Dezvăluirea care a zguduit fotbalul românesc a fost o acțiune comună a reporterilor EVZ, Florin Gongu, Laurențiu Ciornei și Teodor Abagiu, și a celor de la „Pro Sport”.

Bun prieten cu Pițurcă, impresarul Ioan Becali a luat foc când a a văzut că secretul fusese aflat. Atunci a lansat Giovani celebra amenințare îndreptată către ziariști: „Bă, vă fac de la brâu în jos!”

Ulterior, jurnaliștii de la „Evenimentul zilei” și „Pro Sport” au primit tot felul de „contre” la acțiunile echipei naționale antrenate de Victor Pițurcă.

Te-ar putea interesa și: