Reprezentanții ISU spun că mai multe echipe de pompieri au intervenit pentru a elibera canalizările și pentru a a descongestiona traficul rutier, blocat de copacii rupţi care au picat pe stradă case şi maşini.

Potrivit ISU, după dezastrul provocat de furtună, au fost avariate  sau chiar distruse aproximativ 50 de autoturisme

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi seara, o avertizare cod portocaliu de inundații pentru județul Galați, care este valabilă până vineri dimineața, la ora 6.00.

O situație la fel de dezastruoasă este și la Zalău, unde o furtună violentă de scurtă durată, dar puternică în intensitate a lovit orașul.

Din cauza vântului puternic, mai multe case au fost avariate iar copacii rupți sau chiar smulși din rădăcini au distrus mai multe mașini peste care au căzut.

Ploaia torențială însoțită de grindină de mari dimensiuni a făcut ravagii, inundând străzi, curţi şi gospodării.

Lucian Jacodi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj, a afirmat că judeţul a fost vizat de o avertizare cod roşu de fenomene meteorologice periculoase, respectiv grindină de mari dimensiuni, vijelie şi averse torenţiale, mai multe curţi şi gospodării din municipiul Zalău fiind inundate.

„Au fost avariate mai multe autovehicule de copacii căzuţi. A fost spart şi un geam de la Inspectoratul Şcolar. În acest context au fost emise mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul Ro-Alert. La nivelul unităţii a fost activată grupa operativă. S-a intervenit în municipiul Zalău, pe străzile Crişan, Olarilor, 22 Decembrie 1989, Torentului, Bulevardul Mihai Viteazul şi Dumbrava. A fost afectată şi o grădiniţă din municipiu, de unde apa s-a retras. Situaţia operativă este în dinamică”, a precizat Lucian Jacodi.

În acest moment, trei autospeciale şi o maşină de descarcerare activează pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase care au avut loc joi seară în municipiul Zalău, potrivit antena3.ro