Evenimentul Zilei > Actualitate > Deveselu: Americanilor la plac oltencele. Află cum au petrecut soldații de Revelion
Deveselu: Americanilor la plac oltencele. Află cum au petrecut soldații de Revelion

Deveselu: Americanilor la plac oltencele. Află cum au petrecut soldații de Revelion

La unitatea militară de la Deveselu, după cum se ştie, sunt mulţi militari şi personal auxiliar, cetăţeni americani. Aceştia s-au acomodat, destul de repede şi bine cu românii care lucrează în bază, cu cei din comuna Deveselu sau din Caraca, potrivit publicației Gazeta Oltuluil.

„Sunt oameni extraordinari de sociabili şi modeşti… apreciază obiceiurile şi munca noastră… Am rămas surprins când un grup de americani au stat alături, la un grătar, cu noi cei din comună, chiar în faţa bufetului…”, a declarat, pentru Gazeta Oltului, unul dintre localnicii din Deveselu.
Des, aceştia pot fi întâlniţi şi în Caracal unde fac diverse cumpărături sau se plimbă prin frumosul parc al oraşului, sub privirile curioase ale cetăţenilor care sunt surprinşi de comportamentul lor destins, relaxant şi de tonul ridicat, amical cu care vorbesc între ei.

Primul Revelion, între olteni!

Sfârşitul de an 2014, i-a prins pe mulţi dintre americanii de la baza Deveselu, împreună cu oltenii din Caracal, la masa de Revelion 2015…! Organizată de restaurantul „Romula Imperial” din Caracal, una dintre cele mai frumoase unităţi publice din judeţul Olt. Aici aceştia au dansat, ba chiar s-au prins în horă, simţindu-se foarte bine, în atmosfera specifică mesei de revelion la români.

„Meniul a fost unul bogat, cu specific oltenesc, stropit cu un vin bun, de-al nostru. Totodată, şi muzica a fost la înălţime, accentuând atmosfera de sărbătoare şi voie bună. Cei aproape 200 de participanţi s-au simţit foarte bine, în cele două zile, cât a durat petrecerea…”, ne-a declarat în exclusivitate directorul restaurantului, Petrişor Constantin. Este interesantă şi observaţia unui tânăr cuplu caracalean, participant la acest revelion: „Totul a fost excelent: atmosfera, muzica şi „cireaşa” de pe tort – prezenţa unor americani de la Deveselu. Au fost simpatici şi nu mică ne-a fost surpriza să constatăm că le plac mult fetele noastre. Mai ales cele cu ochi albaştri, cărora nu se sfiau să le facă… complimente!” No coment!

Nu trebuie să trecem cu vederea că, americanii de la Deveselu, pe lângă momentele lor de destindere şi voie bună, s-au implicat (ce-i drept încă …timid) şi în acţiuni locale umanitare, sociale, de ajutor al comunităţii din Deveselu. Sperăm că în anul acesta, vom avea posibilitatea să evidenţiem cât mai multe din acţiunile de ajutorare al unor instituţii suferinde (spitale, şcoli, grădiniţe) sau persoane care au nevoie de ajutor. Credem că, ar fi nevoie de o „punte”, printr-un purtător de cuvânt, între mass-media locală şi baza militară sau ambasada americană, prin asta opinia publică va fi mai bine şi corect informată. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.