Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIRE uriașă a arheologilor italieni. Cine a fost Mona Lisa, de fapt
DESCOPERIRE uriașă a arheologilor italieni. Cine a fost Mona Lisa, de fapt

DESCOPERIRE uriașă a arheologilor italieni. Cine a fost Mona Lisa, de fapt

Misterul Monei Lisa este la un pas de a fi elucidat, după cinci secole! Într-o mănăstire florentină abandonată, arheologii italieni au făcut o descoperire uriașă.

Arheologii italieni sunt convinşi că au găsit, într-o mănăstire florentină abandonată, rămăşiţele pământeşti ale Lisei Gherardini, nimeni alta decât femeia care i-a servit drept model lui Leonardo Da Vinci pentru celebra Gioconda, scrie sciencealert.com.

 

Potrivit cercetătorului Silvano Vinceti, şeful Comitetutului Naţional pentru Patrimoniul istoric, cultural şi de mediu, este foarte posibil ca rămăşiţele găsite într-o mănăstire abandonată din Florența să aparţină Lisei Gherardini, relatează Antena3.

 

“Sunt elemente convergente deasupra şi dincolo de cele 14 teste cu carbon, care arată că am fi descoperit mormântul Lisei. Vorbesc de analize istorice, arheologice şi antropologice care au fost realizate foarte riguros. Şansele ca osemintele să aparţină Lisei sunt extrem de mari”, a spus Vincenti.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.