Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire uluitoare a oamenilor de știință! Inteligența Artificială pătrunde în medicină
Descoperire uluitoare a oamenilor de știință! Inteligența Artificială pătrunde în medicină

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință! Inteligența Artificială pătrunde în medicină

Cercetătorii au reușit să prezică cu acuratețe posibilitatea producerii unui infarct sau a unui accident vascular cerebral cu ajutorul Inteligenței Artificiale (AI).

Cercetătorii de la Barts Health NHS Trust şi University College din Londra au folosit Inteligenţa Artificială pentru a analiza câteva imagini scanate ale fluxului sangvin, iar ulterior au comparat predicţiile realizate cu ajutorul acesteia cu evoluţia ulterioară a pacienţilor.

Comparațiile au arătat că tehnologia AI a reuşit, pentru prima dată, să prezică pacienţii care s-ar putea confrunta cu probleme de sănătate asociate circulaţiei sangvine cu o exactitate mai mare decât un medic folosind mijloace tradiţionale.

Rezultatele studiului ar putea fi folosite de specialiști pentru a recomanda tratamente pacienţilor.

„Inteligenţa Artificială se mută din laboratoarele de informatică şi pătrunde în lumea reală a serviciilor medicale, îndeplinind unele sarcini mai bine decât le-ar putea face doar medicii”, a precizat profesorul James Moon din cadrul Barts Health NHS Trust şi University College London.

„Am încercat şi înainte să măsurăm fluxul sangvin prin tehnici manuale, dar este obositor şi laborios şi îi îndepărtează pe medici de la sarcinile unde este cea mai mare nevoie de ei, alături de pacienţi”, a mai spus profesorul, informează Agerpres.