Evenimentul Zilei > Actualitate > Descoperire șocantă! Generalul care a trimis tancurile împotriva revoluționarilor în 1989 a fost găsit mort
Descoperire șocantă! Generalul care a trimis tancurile împotriva revoluționarilor în 1989 a fost găsit mort

Descoperire șocantă! Generalul care a trimis tancurile împotriva revoluționarilor în 1989 a fost găsit mort

Cadavrul lui Marin Oană, general în rezervă, a fost găsit în baia casei sale de vacanţă din Sărata Monteoru. El a murit la vârsta de 73 de ani. 

 

Marin Oană nu îi răspundea soţiei la telefon de mai multă vreme, astfel că aceasta a sunat un prieten de familie dintr-un sat vecin pentru a-l ruga să meargă la casa lor din Sărata Monteoru. Acesta a observat lumina aprinsă în baie, iar cheile şi telefonul pe o masă din curte.

Poliţiştii alertaţi prin 112 au pătruns în locuinţă şi au descoperit proprietarul zăcând fără suflare în baie. Trupul generalului Marin Oană a fost transportat la morga SML pentru necropsie. Fiul său este medic ATI la un spital din Capitală.

Marin Oană, locotenent-colonel în timpul Revoluţiei, a fost comandantul unei unităţi militare din Bucureşti care a trimis tancuri împotriva manifestanţilor din Bucureşti, în 21 decembrie 1989. Apoi, în seara de 22 decembrie 1989, a fost desemnat să apere Televiziunea Română de „terorişti”. În zonă s-au înregistrat mulţi morţi şi răniţi. Marin Oană a fost rănit la un deget cu acel prilej, motiv pentru care a primit titlul de luptător în revoluţie rănit, scrie RomâniaTV.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au retras în 2012 generalului Marin Oană titlul de „Luptător pentru Victoria Revolutiei Române din decembrie 1989”.