Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul USR, Stelian Ion: ”E loc sub soare pentru toată lumea. Nu căsătoria dintre Gheorghe și Vasile e pericolul real pentru țară”
Deputatul USR, Stelian Ion: ”E loc sub soare pentru toată lumea. Nu căsătoria dintre Gheorghe și Vasile e pericolul real pentru țară”

Deputatul USR, Stelian Ion: ”E loc sub soare pentru toată lumea. Nu căsătoria dintre Gheorghe și Vasile e pericolul real pentru țară”

Președintele organizației județene a USR Constanța, deputatul Stelian Ion, și liderul organizației municipale a USR, Remus Negoi, cred că referendumul pentru familie care, potrivit PSD, ar urma să aibă loc în luna mai, este o perdea de fum folosită de actuala putere. Liderii USR Constanța nu intenționează să meargă la vot pentru că nu căsătoria dintre persoanele de același sex ar fi pericolul real al societății românești.

Referendumul privind modificarea Constituţiei astfel încât familia să fie definită ca uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, repus pe tapet de PSD  la începutul săptămânii, ar urma să aibă loc în luna mai. Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, spune că nu se va prezenta la vot pentru că nu este o temă care să îl preocupe. “Eu am spus cu fiecare ocazie că actualul text din Constituție împreună cu Codul civil sunt suficiente elemente pentru a opri căsătoriile dintre persoane de același sex. Eu pot dormi noaptea liniștit dacă există o prietenie între Gheorghe și Vasile. E problema lor, e viața lor privată, nu a mea. Nu de asta sunt preocupat și frământat”, a declarat, Stelian Ion, pentru EVZ.

Deputatul USR este convins că nici măcar pe cei de la putere nu îi preocupă în mod real tema referendumului pentru familie, “doar că o folosesc pentru a abate atenția de la problemele reale ale societății”. Stelian Ion crede, însă, că sunt destui oameni pentru care o căsătorie, “mâine”, între Gheorghe și Vasile este un pericol iminent. “Eu nu sunt unul dintre ei și îmi văd de alte pericole. Iar PSD-ul, folosind maniera asta le-ar plăcea foarte mult să fie o tulburare socială pe tema asta, tocmai pentru a nu ne uita în direcția unde ar trebui”. Iar liderul municipal al USR Constanța, Remus Neagoi, susține că tema referendumului pentru familie este iepurele din joben scos de PSD de câte ori există probleme grave în țară. “Nu întâmplător a fost repusă pe tapet această inițiativă, acum, când deficitul bugetar a atins pragul incredibil de peste un miliard de euro”.

După toate inițiativele și discuțiile “inutile” privind referendumul pentru familie, deputatul USR, Stelian Ion, a înțeles “și necesitatea de a-i proteja pe cei din minorități de oricare ar fi natura lor, că e vorba de etnie, de rasă, de sex, de religie, de ce doriți, de a oferi și acestor oameni o protecție”. Parlamentarul crede că “este un loc sub soare pentru toată lumea”, fiind o chestiune care ține de niște valori generoase. “Problema mea este că ne conduc persoane care fură din bani publici, de nu mai pot, că din banii ăia s-ar putea face autostrăzi, spitale și școli, dar se construiesc vile faroanice și se cumpără obiecte de lux inutile. Și de asta cred că nu mă voi duce la referendum. Pentru că nu e o temă care să mă preocupe pe mine”, a concluzinat Stelian Ion.