Editura Evenimentul si Capital

Deputatul PNL Mugur Cozmanciuc: Susțin ferm continuarea parcursului european al Republicii Moldova

14-03/cozmanciuc-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 144 Vizualizari

Ca om politic român susțin ferm continuarea parcursului european al Republicii Moldova, deoarece cred în principiile și valorile cărora se subsumează o astfel de alegere din partea statului moldovean și a cetățenilor săi, a afirmat deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, potrivit unui comunicat de presă.

” Pe fond, trebuie să recunoaștem că sunt aceleași principii care au fost îmbrățișate după 1989 de statele din Europa Centrală și de Est și, ulterior, inclusiv de Federația Rusă, unde a avut loc o schimbare de anvergură. Din această perspectivă, aspirația statului moldovean în direcția acestor valori este legitimă. Şi legitimată de experiența a sute de milioane de cetățeni din Europa, dar nu numai. Consolidarea prezenței Republicii Moldova în spațiul geopolitic definit de aceste valori și principii este o opțiune pe care statul moldovean trebuie să o facă ținând cont tocmai de experiența și parcursul unei întregi regiuni, a unui mare număr de state care, având un trecut comun, au astăzi un prezent definit de anumite standarde”, a declarat Cozmanciuc.

Acesta a mai afirmat că : ” Analiza situației regionale pune Republica Moldova, aparent, în fața unei dileme privind ritmul evoluției sale în direcția principiilor și valorilor europene. În anumite momente, o retragere tactică poate fi o soluţie înţeleaptă, cu condiţia ca ea să nu mascheze o renunţare strategică. Riscul unei retrageri tactice făcută în acest moment se calculează pornind de la resursele reale pe care le are la dispoziţie pentru a menţine direcţia parcursului european pe termen lung. În ce măsură poate Republica Moldova să continue evoluţia spre valorile şi principiile pe care le-a îmbrăţişat în anii 90, fără sprijinul statelor care au o experienţă reală în aplicarea lor?".

Deputatul liberal a adăugat că :” Republica Moldova are de făcut, ca stat, o alegere între, pe de o parte, un set de principii şi valori şi, pe de altă parte, o poziţie defensivă în raport cu o putere regională. O alegere similară, într-un context mult mai dificil, a fost făcută în anii 90, când s-a optat pentru valorile şi principiile europene. Fără a ignora dificultăţile actuale, dar comparând atent situaţia regională şi europeană de atunci şi de acum, am convingerea că Republica Moldova va alege cartea europeană”.

Avocatul Elenei Udrea arunca BOMBA! Ce se va intampla cu Liviu Dragnea

Pagina 1 din 1


Tag-uri:



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI