Parlamentarul PDL Dan Păsat este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de şantaj, iar procurorii anticorupţie solicită, prin intermediul ministrului justiţiei, acordul Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea sa. În replică, Dan Păsat, care este şi secretar general al PDL Giurgiu, susţine că toată povestea ar fi o vendetă politică.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul PDL Dan Păsat ar fi şantajat mai mulţi primari de pe raza judeţului Giurgiu pentru a acorda firmei sale – Prod Invest SRL – contracte publice.

Mai mult, precizează surse din cadrul DNA, Dan Păsat ar fi exercitat presiuni asupra unor primari, dar şi asupra administratorilor unor societăţi comerciale, în vederea anulării unor licitaţii deja finalizate şi a reluării acestora, astfel încât firma Prod Invest să câştige respectivele contracte.

Aceleaşi surse susţin că primarii şantajaţi sunt membri ai mai multor partide politice, nu numai ai PDL. Procurorii DNA mai arată că Dan Păsat s-ar fi ocupat personal de afacerile SC Prod Invest, în care deţine 50% din acţiuni, fapt ce reprezintă o incompatibilitate cu funcţia de deputat. Preşedintele PDL Giurgiu, deputatul Bogdan Cantaragiu, este, de asemenea, cercetat în acelaşi dosar, precizează surse din cadrul DNA.

Acuzatul susţine că este răzbunare

Deputatul Dan Păsat susţine însă că ar fi nevinovat şi că întreaga poveste ar fi o vendetă a primarului Giurgiului, Lucian Iliescu, de asemenea preşedinte al filialei locale a PNL, partid din care şi "inculpatul" a făcut parte.

"Este un dosar politic, plecat de la PNL, o răzbunare a primarului Iliescu, cu care m-am certat în 2009, atunci când am părăsit acest partid şi care mi-a spus atunci că o să aibă el grijă de mine. În realitate, societatea în care sunt acţionar a lucrat în subantepriză pentru o altă societate. Firma respectivă a achitat doar jumătate din valoarea facturii, iar atunci când am solicitat şi restul de bani, m-au reclamat că iaş fi şantajat", a declarat, pentru EVZ, Dan Păsat.

Primarul Giurgiului, Lucian Iliescu, se delimitează însă de acuzele şi de faptele fostului coleg de partid Dan Păsat: "Sunt faptele dânsului (Păsat – n.r.), nu mă regăsesc în astfel de fapte, avem destulă treabă aici, ca să avem timp de aşa ceva".