Protocolul a fost semnat în 2015 și declasificat în 2018.

Deputatul USR susține că acest protocol a fost ignorat de către PSD, care s-a concentrat în special pe protocoalele încheiate cu SRI.

„Liderii PSD care au denunțat protocoalele semnate de Parchetul General sau de alte direcții ale acestuia cu serviciile de informații au contestat doar înțelegerea cu Serviciul Român de Informații, deși Parchetul a semnat astfel de protocoale cu mai multe servicii de informații. Singurul lucru care i-a deranjat însă a fost acela că pe baza protocolului cu SRI, serviciul de informații a colectat date despre faptele lor de corupție. Tocmai de aceea, PSD a atacat la CCR protocolul cu SRI, cu scopul evident de a elimina din dosarele lor de corupție informațiile incriminatorii colectate pe baza protocoalelor. Însă, pentru că DIPI nu a fost implicat în mod real în lupta împotriva corupției, PSD nu este interesat de protocolul semnat de aceștia cu Parchetele”, afirmă Viziteu, într-un comunicat de presă. 

„Dacă DIPI ar fi susținut activitatea parchetelor în zona de anti-corupție probabil că liderii PSD ar fi atacat la CCR și aceste protocoale. Nu au făcut acest lucru pentru că DIPI nu s-a implicat aproape deloc în lupta împotriva corupției iar astăzi serviciul este <securizat> prin faptul că numirea directorului este făcută politic de către Ministrul de Interne”, mai precizează Viziteu.

Deputatul a realizat și ocomparație între protocolul cu SRI și cel cu DIPI spunând că „protocolul din 2015 dintre Parchetul General și DIPI prevede obligația procurorilor de a comunica în maxim 30 de zile modul de valorificare a informațiilor, termenul fiind la jumătate comparativ cu protocolul similar cu SRI”.