Editura Evenimentul si Capital

Depozitul operat de Iridex respectă în totalitate legislația în vigoare!

În corpul Depozitului de gunoi gestionat de Iridex sunt puțuri prin care gazele extrase din deșeuri sunt captate și transportate către instalația care le transformă în energie (foto jos)
Autor: | | 0 Comentarii | 758 Vizualizari

Cu privire la scrisoarea deschisă a Domnului Primar al Sectorului 1, adresată Ministerului Mediului, în ceea ce privește Depozitul de deșeuri operat de societatea IRIDEX, dorim să facem următoarele precizări:

Respingem cu hotărâre și dovezi afirmațiile făcute de dl.Primar, ca fiind neadevărate, speculative, defăimătoare și le incriminăm pentru caracterul lor fals, în scopul atragerii simpatiei cetățenilor sectorului 1.

Cu privire la activitatea depozitului aducem la cunoștința cetățenilor și autorităților că societatea noastră își desfășoară activitatea în deplină legalitate atât din punct de vedere juridic cât și calitativ – tehnic, prin aplicarea celor mai bune practici în domeniu, fapt constatat de auditul realizat de una dintre cele mai prestigioase firme din lume – societatea Delloitte.

Toate cerințele legale sunt pe deplin respectate în activitatea curentă a Depozitului, fapt demonstrat prin analiza tuturor autorităților, analiză ce a condus la emiterea ultimei Autorizații integrate de Mediu, această Autorizație fiind cea mai exigentă pe domeniul gestiunii deșeurilor – a eliminării deșeurilor prin depozitare.

Niciuna din instalații nu elimină mirosuri

În activitatea curentă de operare a Depozitului sunt respectate toate exigențele autorizației de mediu, iar instalațiile din amplasamentul Depozitului sunt instalații fabricate în Uniunea Europeană, cu omologări și certificate de la autoritățile germane.

Niciuna din instalații nu este poluantă, niciuna din instalații nu elimină mirosuri sau concentrații de hidrogen sulfurat ce ar putea depăși limitele legale ori impuse, dovadă fiind chiar monitorizările permanente 7/7 și 24/24 ale instalațiilor, dar și măsurătorile efectuate inopinat de către personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență la limita perimetrului Depozitului, urmare a reclamațiilor primite.

Aceeași instituție a făcut măsurători și în alte zone, la solicitarea unor cetățeni, iar rezultatele obținute confirmă faptul că nu se înregistrează depășiri în ceea ce privește parametrii de calitate ai aerului.

Pe parcursul celor aproape 2 ani în care activitatea Depozitului a fost analizată de autoritățile de mediu, s-au realizat 4 (patru) studii de dispersie care au demonstrat fără dubiu că activitatea Depozitului NU afectează calitatea factorilor de mediu și nici sănătatea populației.

Instalațiile asigură siguranța mediului și sănătatea cetățenilor

Dovada evidentă a celor susținute este că niciunul din salariații noștri care lucrează de peste 10-15 ani la acest obiectiv, nu au niciun fel de afecțiuni, datorită calității aerului din incintă.

Trebuie să vă aducem la cunoștință că aceste instalații vor asigura securitatea și siguranța protecției mediului și a sănătății populației de-a lungul următorilor 30 ani, după atingerea capacității Depozitului și închiderea definitivă a ultimei zone de lucru.

În 19 februarie a.c., dl. Primar al sectorului 1 spune în interviul dat DC NEWS, cităm „…acel miros (n.a. referindu- se la mirosul ce se presupune a veni de la Depozitul IRIDEX), este dat drumul controlat de către, eu zic, de către cei de la IRIDEX. Deci, dacă mirosea de la Groapă, trebuia să miroasă 24 din 24, dar nu miroase. Miroase o oră și în general pe timpul nopții, înseamnă că …controlat, ei dau drumul la acele gaze care… care miros foarte urât…”.

Această incriminare a personalului nostru și a societății, fără nicio dovadă, este foarte gravă. Cum e posibil ca un reprezentant al autorității locale să afirme despre niște oameni ai muncii – muncitori, ingineri, oameni ce lucrează cu onestitate și responsabilitate, că ar putea gaza populația orașului?

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI