Editura Evenimentul si Capital

„Mi s-au cerut DENUNȚURI împotriva lui PONTA, DRAGNEA și GHIȚĂ!” Încă o mărturie CUTREMURĂTOARE care CONFIRMĂ Operațiunea „Noi suntem Statul!” (XXIII)

Ana Maria Pătru, fosta şefă AEP: „Avocatul Ovidiu Bulai, plătit de Irina Socol, mi-a spus în clar că arestarea mea se dovedeşte o lovitură la adresa PSD”rn
Autor: | | 13 Comentarii | 31084 Vizualizari

Câteodată, hazardul face casă bună cu meseria de jurnalist. Episodul de astăzi din serialul „Noi suntem Statul” s-a născut dintr-o întâlnire fortuită la malul mării. El este însă extrem de interesant din perspectiva mărturiilor tăioase făcute de un fost şef al unei instituţii importante din România, Autoritatea Electorală Permanentă

Poate părea surprinzător având în vedere interacţiunile mele cu oameni politici, dar am întâlnit-o pe Ana Maria Pătru, fosta şefă AEP, abia anul acesta, într-un week- end la mare. Era pe o terasă alături de câteva alte persoane pe care le cunoşteam şi care ne-au făcut cunoştinţă. Era împreună cu băiatul ei, Ştefan, un tânăr foarte liniştit şi retras, care părea uşor stânjenit şi inconfortabil cu discuţia.

Ana Maria Pătru mi-a povestit apoi că fiul său încă nu şi-a revenit după şocul iniţial al arestării, deşi a trecut mai bine de jumătate de an de la acel moment.

I-am propus doamnei Pătru să facem un interviu. Mi se părea interesantă perspectiva omului care a avut contact cu toţi politicienii importanţi ai României în ultimii 10 ani şi despre care bănuiam că a interacţionat şi cu foarte mulţi dintre cei enumeraţi în seriarul „Noi suntem Statul”.

Iniţial, m-a refuzat politicos, apoi, într-un final, după o discuţie prelungită în care am găsit puncte comune în experienţa fiecăruia cu instituţiile de forţă, a acceptat să răspundă câtorva întrebări. Aşa am aflat despre modul în care i s-au cerut denunţuri împotriva politicienilor, despre vânătoarea declanşată la Ploieşti împotriva lui Sebastian Ghiţă, despre neregulile din faza de urmărire penală, dar şi despre modul în care oameni apropiaţi de Sistem au devenit maşini de denunţuri penale împotriva ţintelor identificate de cei care conduc suntem Statul”.

Vă invit să citiţi în cele ce urmează un interviu eveniment cu fosta şefă AEP, cea care s-a ocupat în ultimii 10 ani de buna desfăşurare a alegerilor în România şi să trageţi singuri concluziile.

- Dan Andronic: Cum vi se pare Operațiunea „Noi suntem Statul”? Este o realitate instituțională sau o creație jurnalistică?

- Ana Marian Pătru: Mărturisesc că, după ieşirea din arest, mi-a venit foarte greu să citesc presa o bună perioadă. Mai ales că am fost făcută zob cu mânie proletară, în anumite zone mass media, înainte măcar ca o instanţă de judecată să se pronunţe. Pur şi simplu, nu înţelegeam ce mi s-a întâmplat şi, mai ales, de ce. Nu înţelegeam pe cine am supărat sau deranjat de a trebuit să trec printro experienţă atât de traumatizantă şi umilitoare, chinuitoare pentru mine, dar mai ales pentru băiatul meu şi pentru restul familiei.

- Vă înțeleg trauma, dar vrea totuși un răspuns clar. Prea s-a speculat mult pe existența sau inexistența unui asemenea mecanism. V-ați confruntat situații asemănătoare celor descrise de mine?

- Întâmplător, am văzut câteva referiri şi apoi am citit serialul „Noi suntem Statul”. Având în vedere lucrurile pe care le cunosc şi cele pe care le intuiesc, dezvăluirile dumneavoastră mi-au oferit piesele lipsă pentru a completa puzzle-ul a ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani. Iar concluzia mea este una cât se poate de pesimistă: sistemul instituţional românesc este cuprins de cancer pe aproape toate palierele sale.

- Asta-i și părerea mea! Este foarte greu să mai schimbi ceva…

- Vedeți dumneavostră, din experiența mea acesta a metastazat atât în provincie, pentru că dosarul meu a fost realizat de procurorii DNA de la Ploieşti, cât şi în instituţii care nu au neapărat o poziţie relevantă în obţinerea sau gestionarea Puterii în România, aşa cum este, spre exemplu, Autoritatea Electorală Permanentă.

- Atunci răspunsul este Da!

- Deci, da, sunt convinsă că există adevăr în dezvăluirile dumneavoastră din serialul „Noi suntem Statul”. Cu observaţia că grupul de oameni descris este mai mare numeric decât l-aţi prezentat şi a cuprins o parte din instituţiile publice româneşti. Cred că permanent apar noi oameni, cu poziţii în aparatul public, care se raliază, pe model piramidal, şi astfel obţin legitimitatea şi o parte a Puterii. Ideea este că, faptic, personajele pe care dumneavoastră le descrieţi ca fiind în fruntea operaţiunii „Noi suntem Statul” nu ar putea să exercite toată Puterea fără simbriaşi care se raliază servili şi benevoli acestui grup.


FOTO; Victor Ponta- Ați intrat în contact cu instituțiile de forță din România. În ce măsură vi se pare că acestea respectă cadrul legal și cât se încearcă ocolirea prevederilor incomode?

- Înainte să vă răspund punctual la întrebare, vreau să vă mărturisesc că am să-mi fac un reproş: eu sunt, probabil, ultima dintre victimele sonore ale operaţiunii de acaparare a Puterii totale în stat. De la declanşarea nebuniei la sfârşitul lui 2014, începutul lui 2015, au mai trecut doi ani până să-mi vină mie rândul să intru în malaxor. Când nu ţi se întâmplă ţie, există tendinţa naturală de a lua lucrurile mai à la légère, crezând că toţi cei care ţipă exagerează când spun că se comit abuzuri, că nu se respectă prevederile legale sau că lupta anti-corupţie se face cu ţinte prestabilite. Dar şi când mi s-a întâmplat mie, am realizat ce înseamnă toată brutalitatea miliţienească de care dau dovadă cei care deţin şi exercită Puterea. Pentru că să pui cătuşele unei femei sau să o iei cu forţa din faţa propriului copil arată abrutizare şi primitivism.


FOTO: Liviu DragneaSOCANT! IUBITA unui jucator, BATUTA pe stadion! Primele IMAGINI

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Noi suntem Statul!

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI