Atunci s-a zvonit că e nemulțumită de anumite aspecte sau că vrea să intre în politică. La două luni distanță, Denise s-a confesat la „Theo Show”, emisiunea lui Teo Trandafir.

Denise Rifai a luat o pauză. Norocul meu a fost că s-a întâmplat acum. E doar o pauză, nu ai cum să ai atâta treabă cât am eu și să nu te întorci în televiziune”, a spus Denise.

Întrebată de Theo cum ar arăta emisiunea pe care să o prezinte, Denise Rifai a spus: „Aș vrea să fie la fel. Câteodată drumurile astea în viață, editorial vorbind, încep să se desprindă. Am zis să mă opresc puțin să fiu eu înapoi. O emisiune în care să vedem toate laturile pe care le au politicienii, dacă sunt buni dansatori. Să vedem ce talente au. Ar fi o treabă, nu?”.

Altfel, fosta realizatoare de emisiuni a povestit cum s-a străduit în viață, având în vedere că vine din două culturi.

„Faci parte dintr-o familie mixtă, româno-iraniană”, i-a spus Teo, iar Denise a dezvoltat: ”Da, dintr-o corcitură. Tata arab, mama româncă. Știe toată România. E greu să vii pe două linii asa de diferite, două culturi diferite. De la tatăl meu am luat un fel riguros de a privi lucrurile. A trebuit să-l înfrunt. Asta m-a făcut foarte puternică, a trebuit să lupt pentru a fi o femeie independentă. Dacă ar fi să-i mulțumesc cuiva, acela ar fi tata.”

Nouă ani a activat Denise Rifai la Realitatea Plus, prezentând o emisiune de politică în care mulți oameni aflați la putere au cunoscut pe pielea lor ce înseamnă ”furia” necruțătoarei realizatoare. Iată ce scria Denise la scurt timp după demisie. Anunța de atunci că va reveni, scrie Cancan.

„Știu că mă așteptați mâine seara să fim împreună la „LegilePuterii”. Mai ales acum, într-o astfel de situație când România este într-o criză despre care nimeni nu poate spune cum și mai ales când se va încheia ! Însă o să vă spun și dvs ce am hotărât încă de Joi la prânz, înainte de a intra în emisie. Am decis să demisionez de la Realitatea și este un act Unilateral. Iar motivul este unul cat se poate de simplu: între mine ca jurnalist și noua linie editoriala a postului s-a instalat o incompatibilitate evidentă.

Eu sunt Denise Rifai Moderator și Realizator al emisiunii „Legile Puterii”. Și așa o să rămân! Și nu pot lucra ca profesionist și om care am trăit zi de zi prin emisiunea pe care o realizam, în acest nou climat pe care cu siguranță l-ați remarcat și dvs.

Plec așadar de la noua Realitatea Plus, dar cu Acea RealitateaTV care astăzi nu mai e, în suflet! Sunt mulțumită că am avut parte de 9 ani de activitate jurnalistică așa cum scrie la carte, în această televiziune care, în toți anii aceștia, a fost o insulă de independență jurnalistică. Poate singura!

Iar pe dvs, iubiții mei telespectatori, promit să vă iau cu mine, pe toți, Acolo unde o să merg și eu !

Ps. Știti ce nu pricep unii? Că Presa nu se vinde. Se face! Iar eu sunt și rămân Jurnalist”, a scris Denise Rifai pe pagina ei de Facebook