Nicolas Cage trăieşte periculos: ucide la comandă, iubeşte intens şi-şi caută adevărata identitate în "Asasinul din Bangkok".
Filmul este un remake după omonimul „Bangkok Dangerous“, un thriller în limba thailandeză despre un mercenar surdo-mut. Originalul a fost lansat în 1999 şi i-a avut ca regizori tot pe fraţii Oxide şi Danny Pang. Acum 9 ani filmul cu distribuţie exclusiv asiatică a fost foarte bine primit de critică şi a câştigat International Critics Award la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto, în 2000. Pelicula din 2008 nu a avut însă succesul aşteptat de către producători, cu toată influenţa pe care Nicolas Cage ar fi putut-o aduce în distribuţie.
„Bangkok Dangerous“ a încasat în primele două săptămâni de difuzare 12,5 milioane de dolari, o sumă frumuşică, dar nesatisfăcătoare în comparaţie cu previziunile casei de producţ ie. Acum, pelicula se află pe locul 7 în box-office-ul american şi e primită cu destule rezerve din partea criticilor.
Nicolas Cage este Joe, un asasin plătit, venit în Bangkok pentru a elimina mai mulţi duşmani ai unui şef mafiot, Surat. Joe angajează, la rândul lui, un delincvent mărunt, pentru diverse comisioane, plănuind să-l ucidă după ce misiunea ia sfârşit, pentru a- şi pierde orice urmă. Numai că ajunge să se ataşeze de tânărul său învăţăcel. Metamorfoza lui Nicolas Cage s-a realizat fără probleme, actorul jucând în ultimii ani astfel de partituri de băiat rău care, în esenţă, este pâinea lui Dumnezeu.
În căutarea liniştii
În cea de-a doua poveste regizată tot de fraţii Oxide şi Danny Pang, handicapul este transferat femeii (Fon, interpretată de Charlie Yeung) de care se îndrăgosteşte asasinul. Fon este îmblânzitoarea lui Joe şi cea care îl face să îşi revizuiască stilul de viaţă. Frumuseţ ii şi delicateţii ei i se adaugă exotismul Thailandei, pe care însă spectatorul nu prea are „loc“ să îl mai guste de atâtea împuşcături şi urmăriri. Dar e vorba de un film de acţiune, nu de un studiu de peisagistică, aşa că să-l urmărim pe teribilul asasin cum îşi modifică structura sufletească dea lungul aventurilor sale la limita dintre viaţă şi moarte. „Joe îşi depăşeşte violenţa, demonii, datorită fetei pe care o întâlneşte, Fon, şi sensibilităţii şi bunătăţii ei, dar şi datorită Thailandei, datorită Bangkokului însuşi. Devine din ce în ce mai dornic de linişte şi în acest moment personajul intră într-un conflict cu el însuşi, pentru că nu poate fi o fire liniştită, din cauza a ce i s-a întâmplat când era mic“, îşi caracterizează Nicolas Cage personajul.
Cage îşi păstrează în continuare statutul unuia dintre cei mai prolifici actori americani. Numai în 2009 îl vom vedea în alte 9 producţii. În drama lui Werner Herzog, „Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans“, îl are partener pe Val Kilmer, iar în „The Gost“, al lui Roman Polanski, se află tot într-o companie selectă: Pierce Brosnan şi Tilda Swinton (Oscarul în 2008, pentru rolul avocatei din „Michael Clayton“).