Evenimentul Zilei > International > Democrații, încleiați în „Impeachment”. Trump își trimite mâna dreaptă în Ucraina
Democrații, încleiați în „Impeachment”. Trump își trimite mâna dreaptă în Ucraina

Democrații, încleiați în „Impeachment”. Trump își trimite mâna dreaptă în Ucraina

Secretarul american de Stat Mike Pompeo se află vineri la Kiev, o vizită delicată, în plin proces de destituire a lui Donald Trump

Vizita lui Mike Pompeo, care coincide cu faza finală a procesului președintelui american, este destinată, așa cum a explicat diplomatul american identificării metodelor pentru a „continua susținerea poporului ucrainean în fața agresiunilor făcute de Rusia în ultimii ani.

Alt subiect: măsurile care trebuiesc luate „în lupta împotriva corupției” care a cangrenat Ucraina, subiect care constituie un punct central al apărării lui Trump în procesul său de destituire, scrie AFP.

Mike Pompeo va fi primit de către preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cărui convorbire cu Donald Trump reprezintă pilonul acuzațiilor venite din tabăra democraților.

Donald Trump este urmărit pentru abuz de putere în beneficiu personal. Trump ar fi îngheţat un ajutor militar crucial pentru Ucraina pentru a obţine deschiderea unei anchete de către Ucraina împotriva rivalului său democrat, Joe Biden, şi a fiului acestuia, Hunter.

În perioada când Joe Biden era vicepreședintele SUA, Hunter făcea parte din comitetul director al grupului gazier ucrainean Burisma.

Potrivit democraţilor, Trump a încercat să „trişeze” pentru a câştiga un al doilea mandat la Casa Albă, forțând Ucraina să-l „compromită” pe Joe Biden, și că s-a folosite de mijloace de stat pentru a-și atinge scopul.

Pentru republicani, Trump nu a făcut decât să recurgă la prerogativele sale prezidenţiale pentru a lupta împotriva corupţiei în Ucraina.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE