Evenimentul Zilei > Social > Declari sau nu pe proprie răspundere? Sunt nedumeriri
Declari sau nu pe proprie răspundere? Sunt nedumeriri

Declari sau nu pe proprie răspundere? Sunt nedumeriri

După cum zice președintele Klaus Iohannis, declarația pe propria răspundere ar putea fi obligatorie și după ieșirea din starea de urgență

Virgil Guran, consilierul premierului Ludovic Orban, a venit cu clarificări privind această declarație pe propria răspundere.

„Dacă o persoană din Galaţi, Iaşi, Constanţa, locuieşte în Bucureşti, spre exemplu, o face cu un motiv întemeiat, chiar dacă domiciliul este în altă localitate. Fie lucrează, fie învaţă la o şcoală. Să nu credeţi că vor fi controale pe stradă, să fie toată lumea legitimată. Oricum, pe baza lucrurilor ante-menţionate, nu vor fi probleme.

Asta se putea arăta şi în starea de urgenţă. Se poate arăta legitimaţia de lucru, o dovadă că munceşte în oraşul în care locuieşte, deşi nu are domiciliul în acte. Verificările se fac pe traseu, în afara oraşelor, iar în acel moment ar putea fi nevoie de acea declaraţie şi de dovada motivului pentru care se deplasează.

În ceea ce priveşte declaraţia pe propria răspundere, se discută şi o posibilă schimbare, amănuntele se stabilesc astăzi, dar va fi ceva asemănător. Vă spun ceva, nimeni nu va veni cu sancţiune pentru că o persoană nu a făcut declaraţia standard, ci una originală”, a explicat Virgil Guran în exclusivitate pentru dcnews.ro