Firma sa, Tavern Tax (www.taverntax.com), al cărui unic angajat este, programează întâlniri cu contribuabilii din Holboken, New Jersey, în cele mai populare localuri ale oraşului, pe o perioadă de 10 săptămâni, până în 15 aprilie, data-limită la care toţi americanii ar trebui să-şi depună declaraţiile fiscale.

Potrivit Reuters, Sodora, în vârstă de 30 de ani, a fondat neobişnuita companie în 2005, mândrindu- se cu o fidelitate a clienţilor de peste 75%. El spune că, deşi modelul s-a dovedit de succes, nu ştie să mai fi apărut altcineva care să facă acelaşi lucru. Anul acesta, Sodora admite că s-a concentrat pe zona New Jersey, dar în trecut a fost şi în taverne din New York.

„Căutam să-mi extind afacerea. În principal, eu urmă resc o anumită categorie demografică – tinerii cu perspectivă“, spune Sodora, de profesie contabil. „E mult mai relaxant aşa. Toată lumea fie urăşte, fie are dificultăţi în completarea declaraţiilor“, afirmă Juliet Murphy, 32 de ani.  

„Dacă se poate combina cu ceva plăcut, mai atenuează din durerea impozitelor“, a adăugat tânăra rezidentă din Holboken. Săptămâna viitoare, Sodora va fi prezent din nou în Holboken, la restaurantul The Shannon, duminică 13 aprilie, de la ora 13.00, dar şi marţi, după ora 17.00. Pentru confidenţialitate, clienţii pot trimite informaţiile necesare direct la biroul lui Sodora, urmând să ridice declaraţiile completate în baza unei programări, la restaurantul pe care-l frecventează.