Declarații contradictorii în procesul jafului de la Banca Transilvania

Declarații contradictorii în procesul jafului de la Banca Transilvania

La Tribunalul Cluj au avut loc, astăzi, primele audieri în procesul jafului armat de la Banca Transilvania, anul trecut în luna februarie. Printre cei audiați de magistrați au fost și cei doi acuzați, Andrei Hosu și Baciu Bogdan, dar și paznicul și casierița băncii.

Alibiul invocat de Andrei Hosu, nepotului procurorului șef Giorgiana Hosu din cadrul DIICOT România, care se ocupă de combaterea infracțiunilor vamale și a celor contra pieței de capital, pare să se destrame încet, dar sigur. În timpul anchetei, Andrei Hosu a declarat că el nu a participat la jaful de la Banca Transilvania deoarece se afla în altă parte a orașului, mai exact la un restaurant unde sărbătorea alături de familia lui și de alte două persoane vânzarea unui imobil. În declarațiile date, tânărul a omis să spună că cele două persoane erau mătușa și unchiul său, respectiv Viorica Rostaș, sora mamei lui Andrei Hosu, și soțul acesteia, Victor Roșa. Cei doi au avut, în timpul urmăririi penale, două versiuni: prima că ar Andrei Hosu s-a fi aflat la notar alături de familia pentru a asista la vânzarea imobilului, iar a doua că se aflau în drum spre restaurantul unde au sărbătorit tranzacția.

Dosar penal pentru mărturie mincinoasă

Rudele lui Andrei Hosu, dar și mama acestuia, Doina Hosu, au fost puși sub acuzare pentru mărturie mincinoasă. În prezent, împotriva celor trei persoane a fost începută urmărirea penală urmând ca în perioada imediat următoare să fie dispusă o soluție deoarece procurorii consideră că aceștia au mințit când au spus că Andrei Hosu a fost prezent la momentul perfectării tranzației iar mai apoi a fost cu ei la restaurant. Legat de această tranzacție imobiliară, un apartament din cartierul Mănăștur, proprietatea familiei Hosu, procurorii susțin că vânzarea a avut caracter fictiv deoarece familia lui Andrei Hosu se află în fază de procedură de executare silită pentru că nu au mai achitat ratele la trei credite luate din mai multe bănci din Cluj. Proba cea mai relevantă care susține infracțiunea de mărturie mincinoasă este declarația notarului Almira Vișan, care susține că la tranzacția imobiliară au fost prezenți doar părinții lui Andrei Hosu și rudele acestuia, soții Rostaș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre atacatori avea pistol

Paznicul băncii care a fost bătut și electrocutat în timpul jafului de la Banca Transilvania, Florinel Ilie Budușan, susține că unul dintre cei doi tineri avea în mână un pistol. „Unul a deschis ușa, iar celălalt m-a prins de gât și după câteva secunde m-a trântit la pământ. Mi-au strigat să stau jos. Unul dintre ei a spart ușa de la casierie și a luat banii. Celălalt stătea lângă mine și m-a împins în genunchi și a strigat: jos, jos. A început să folosească electroșocul și mi-a dat în cap și la ceafă. După ce au fugit, m-am ridicat și am fugit după ei, dar nu i-am mai prins”, a declarat în fața instanței paznicul Ilie Budușan, care a mai adăugat că cei doi tineri arestați, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, au alura celor doi atacatori mascați. Casierița care a fost agresată de infractorul care a pătruns în incinta ghișeelor, Olimpia Filip, a declarat că banii care au fost furați se aflau pe birou deoarece se apropia ora închiderii și trebuiau numărați. „Cred că atacatorii au mers la sigur deoarece au intrat exact acolo unde era suma mai mare de bani și totul a durat câteva minute”, a spus Olimpia Filip.