Evenimentul Zilei > Actualitate > DECLARAŢIE EXPLOZIVĂ din partea Siriei. ”GUVERNUL TURC este de partea terorismului și SPRIJINĂ GRUPĂRILE TERORISTE.”
DECLARAŢIE EXPLOZIVĂ din partea Siriei. ”GUVERNUL TURC este de partea terorismului și SPRIJINĂ GRUPĂRILE TERORISTE.”

DECLARAŢIE EXPLOZIVĂ din partea Siriei. ”GUVERNUL TURC este de partea terorismului și SPRIJINĂ GRUPĂRILE TERORISTE.”

Incidentul în care un avion rus a fost doborât de aviația turcă a stârnit reacţii din partea reprezentanţilor armatei siriene.

Astfel, conform AFP, Siria a denunțat o “agresiune flagrantă” la adresa suveranității sale, după ce Turcia a doborât un avion rus deasupra frontierei turco-siriene,.

“Printr-o agresiune flagrantă împotriva suveranității siriene, partea turcă a doborât în această dimineață un avion rus pe teritoriul sirian, când acesta se întorcea dintr-o misiune de luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI). Acest lucru demonstrează că guvernul turc este de partea terorismului și sprijină grupările teroriste care au început să se năruie sub loviturile armatei siriene', a continuat sursa militară. 'Aceste acte de agresiune disperate nu vor face decât să întărească hotărârea noastră de a continua războiul împotriva organizațiilor teroriste, cu susținerea și ajutorul prietenilor, cu Rusia în fruntea lor”, a declarat o sursă militară siriană, citată de agenția oficială Sana.

Aceste declaraţii vin în contextual în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că atacul asupra avionului rusesc SU-24 în Siria reprezintă o “lovitură în spate” aplicată Rusiei de “complicii terorismului”. Liderul de la Kremlin a mai criticat şi decizia Turciei de după incident spunând că “în loc să stabilească un contact cu noi, partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problem”. “Oare nu cumva ei doresc să pună NATO în slujba grupării islamice Statul Islamic?”, a punctat Putin.