Evenimentul Zilei > Politica > Declarație de dragoste de la UDMR. PSD să se simte bucuros
Declarație de dragoste de la UDMR. PSD să se simte bucuros

Declarație de dragoste de la UDMR. PSD să se simte bucuros

Președintele UDMR, Kelemen Hunor a întors uniunea maghiarilor din nou pe axa PSD, după ce acum trei luni a votat moțiunea de cenzură inițiată de PNL, și a votat pentru guvernul Orban.

Kelemen Hunor a spus că UDMR va vota pentru moțiunea de cenzură depusă de PSD, dar nu din dragoste pentru acest partid, ci pentru că nu este de acord cu alegerea primarilor din două tururi. „Nu ne-am împăcat cu colegii de la PSD. Nu vom face o majoritate şi nu vom guverna. Noi nu vrem să guvernăm. Am întrerupt colaborarea parlamentară şi susţinerea guvernului PSD. Cred că este o greşeală uriaşă să introduci alegeri în două tururi. Vom vota moţiunea şi deschidem calea spre alegeri anticipate. Asta nu înseamnă că vor fi alegeri anticipate. Se ştie că trebuie respinse două guverne”, a afirmat liderul UDMR, marţi seara la televiziunea Realitatea Plus.

Președintele UDMR a mai spus că nu va forma, alături de PSD, o coaliție în Parlament împotriva PNL. „PSD nu se întăreşte. Nici în acest an şi nici în anii viitori nu se va întări. Au ei problemele lor. Eu sunt pentru un guvern stabil, dacă se poate PNL, cu cineva după alegeri”, a mai spus preşedintele UDMR.

Ce joc face UDMR

Jocul făcut de UDMR, în aceste zile, tulburi pentru politica românească, trebuie remarcat. Cu ajutorul UDMR, PNL va reuși să își pună planul în aplicare, și anume organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Dacă UDMR va vota moțiunea de cenzură, depusă de PSD, există șanse mari ca aceasta să treacă, și Guvernul Orban să pice. De aici mai este doar un pas, până la dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

Singura întrebare care se pune este ce ”premiu” vor primi maghiarii pentru acest sprijin oferit de PNL. Multe voci susțin că PNL va sacrifica ideea de a alege primarii în două tururi de scrutin iar acest lucru va bucura enorm UDMR.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.