Evenimentul Zilei > Justitie > Decizie scandaloasă de ultim moment. Ce mutare a fost făcută în cazul Caracal
Decizie scandaloasă de ultim moment. Ce mutare a fost făcută în cazul Caracal

Decizie scandaloasă de ultim moment. Ce mutare a fost făcută în cazul Caracal

După decizia Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de suspendare a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal, acesta a atacat hotărârea la ÎCCJ.

Pocurorul este în prezent suspendat din magistratură pe perioada cercetării disciplinare efectuate de Inspecţia judiciară pentru modul defectuos în care a acţionat, oprindu-i pe poliţişti să intre în locuinţa lui Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut că le-a omorât pe Luiza şi Alexandra.

Dosarul a fost înregistrat la Completul de 5 judecatori al ICCJ în data de 7 august 2019, însă până în prezent nu s-a stabilit când va avea loc primul termen

 

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu este cercetat pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă în cazul evenimentelor cutremurătoare de la Caracal.

De asemenea, procurorul este acuzat că în momentul în care i-a oprit pe poliţişti să pătrundă în casa lui Dinca înainte de ora 6, ora pentru care fusese emis mandatul de percheziţie, a încalcat art. 27 alin. (2) lit. b) din Constitutia Romaniei, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal, potrivit www.luju.ro

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: