Editura Evenimentul si Capital

Decizie de ULTIMĂ ORĂ în dosarul Colectiv. Cine va răspunde în faţa legii pentru UCIDERE din CULPĂ

Autor: | | 1 Comentarii | 1981 Vizualizari

Parchetul General i-a trimis în judecată pe cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu.

Este vorba despre un dosar disjuns din cazul Colectiv, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare rănirea a 44 persoane în urma incendiului din octombrie 2015.

Au mai fost trimişi în judecată Viorel Zaharia, Daniela Niţă şi societăţile comerciale Club Colectiv SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, notează newsteam.ro.

Marian Moise (al doilea pirotehnist) a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul a 64 de persoane, vătămare corporală din culpă, în formă agravată, şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În continuarea comunicatelor din data de 28 aprilie 2016 și 28 octombrie 2016, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să comunice următoarele:

În cauza disjunsă din dosarul cunoscut generic sub denumirea ”Dosarul Colectiv”, procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a următorilor inculpați:

– MOISE MARIAN, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă, în formă agravată, având ca urmare decesul a 64 de persoane (prev. de art.192 alin. 2 şi 3 din Codul penal), vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea corporală a 64 de persoane (prev. de art. 196 alin. 3 şi 4 din Codul penal), și nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 alin. 1 din Codul penal;

– ANASTASESCU GEORGE-ALIN, GANCEA PAUL-CĂTĂLIN, MINCU COSTIN, NIŢĂ DANIELA IOANA, ZAHARIA VIOREL, S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. și S.C. GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în formă agravată, având ca urmare vătămarea corporală a 44 persoane (prev. de art. 196 alin. 3 şi 4 din Codul penal).

Din rechizitoriul întocmit în cauză a rezultat următoarea situație de fapt:

La data de 30 octombrie 2015, în calitate de pirotehnist autorizat, angajat la S.C. Golden Ideas Fireworks Artists S.R.L., inculpatul Moise Marian a instalat efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta Clubului Colectiv din București, unde urma să se desfășoare un concert al trupei ”Goodbye to Gravity”, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens. Ulterior, în timpul concertului ce s-a desfășurat în aceeași zi, a acționat mecanismul de declanşare al efectelor pirotehnice (foc de artificii), fapt ce a condus la izbucnirea unui incendiu ce a avut drept consecință decesul a 64 persoane.

Totodată, împreună cu inculpatul Zaharia Viorel, acesta a utilizat articole pirotehnice pentru exterior într-un spaţiu necorespunzător şi nu a luat măsuri de protejare a persoanelor, bunurilor materiale și mediului, astfel încălcându-se dispoziţiile art. 22, art. 23 alin. 1 lit. a, art. 39 alin. 9 lit. e din Legea nr.319/2006 privind sănătatea şi securitatea în muncă și art. 34 alin. 1 din Legea nr.126/1995, republicată, privind regimul materiilor explozive.

Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

Pagina 1 din 2



Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI