Evenimentul Zilei > Actualitate > Decizie de urgență în China. Coronavirus, anunț de ultimă oră!
Decizie de urgență în China. Coronavirus, anunț de ultimă oră!

Decizie de urgență în China. Coronavirus, anunț de ultimă oră!

Autoritățile din China au transmis un anunț de ultimă oră legat de virusul ucigaș, noul coronavirus care a ucis 106 de persoane, până marți dimineața. Printr-o tehnologie de ultimă oră, probelor de vaccin împotriva 2019-nCoV vor putea fi fabricate în mai puțin de 40 de zile.

Un proiect de urgență a fost aprobat de autoritățile din China pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva noul coronavirus – 2019-nCoV. Anunțul a fost făcut, marți, de reprezentanți ai Spitalului Est Shanghai al Universitatății Tongji, din Shanghai.

Probele de vaccin realizate cu o tehnologie de ultimă oră de diagnosticare – mRNA technology – care vizează noul coronavirus vor avea nevoie de cel mult 40 de zile pentru fabricare, transmite xinhuanet.com.

Vaccinul va fi co-dezvoltat de spital împreună cu Stermirna Therapeutics Co., Ltd.

Li Hangwen, CEO al Stermirna Therapeutics, a declarat că, pe baza noii tehnologii mRNA și a unor proceduri preliminare, nu vor fi necesare mai mult de 40 de zile pentru fabricarea probelor de vaccin.

Probele vor fi trimise pentru teste și aduse în clinici cât mai curând posibil, susțin specialiștii chinezi.

Ciclul de producție al vaccinurilor tradiționale poate fi de până la cinci până la șase luni, în timp ce vaccinul produs pe baza tehnologiei mRNA are avantajul unui ciclu de dezvoltare și de producție mai scurt.

Numărul deceselor cauzate de focarul de coronavirus în China a ajuns la 106 și aproape 1.300 de cazuri noi de îmbolnăviri au fost confirmate în ultimele 24 de ore, au declarat autoritățile chineze, marți dimineață.
Numărul total de cazuri confirmate este de 4.174 la nivel național. Majoritatea celor care au murit sunt din provincia Hubei, care se află la epicentrul focarului.

Autoritățile provinciale din domeniul sănătății au anunțat că în regiunea Hubei au anunțat că încă 24 de persoane au murit în urma virusului și alte 1.291 de persoane au fost infectate luni.